Αθλητισμός

Αρχίζουν προπονήσεις και μαθήματα στην «ακαδημία» του Αλέξανδρου Κιλκίς

Αρχίζουν την Δευτέρα 31.8.15 προπονήσεις και μαθήματα στην ποδοσφαιρική «ακαδημία» του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Με την ευκαιρία αυτή ο σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η «ακαδημία» ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς σας καλεί να τιμήσετε για άλλη μια χρονιά με τη συμμετοχή σας, τη δική σας και του παιδιού σας, στην προσπάθειά της για αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στον τόπο μας, αλλά κυρίως για την ποιότητα ζωής της νεολαίας μας.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια την εμπιστεύονται γονείς και παιδιά διότι δεν παρεκκλίνει από τον στόχο της, που είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας πάντοτε με γνώμονα τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι μέσα σε ένα κλίμα αθλητικής νοοτροπίας που γίνεται τρόπος ζωής για το παιδί για το παρόν αλλά και για το μέλλον του.

Στις «χρυσές ακαδημίες»
Είναι γνωστό πλέον στο ευρύ αθλητικό και όχι μόνο κοινό ότι η «ακαδημία» έχει επιβραβευθεί και ενταχθεί από την UEFA και το πρόγραμμα «Grassroots», το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, ως «Χρυσή ακαδημία». Αξιοσημείωτο είναι ότι τον τίτλο αυτό κατάφεραν να κερδίσουν μόλις 125 «ακαδημίες» σε όλη την Ελλάδα και αφορά :

-Στην αρτιότητα των εγκαταστάσεων (είμαστε η μόνη αθλητική εγκατάσταση με νόμιμη άδεια λειτουργίας και πιστοποίηση στον Νομό Κιλκίς.)
-Στην επιστημονική, ακαδημαϊκή και από τις σχολές ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ κατάρτιση των προπονητών.
-Στις σύγχρονες προπονητικές μεθόδους που προβλέπει η ΟΥΕΦΑ.

Στο πλαίσιο αυτό , η νέα ποδοσφαιρική χρονιά έχει χαραχθεί με ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό στηριζόμενο στις απαιτήσεις του προγράμματος των «Χρυσών ακαδημιών» και συνίσταται :
-Στον σχηματισμό μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.
-Στην θέσπιση περισσότερων προπονήσεων εβδομαδιαίως.
-Σε δεκάμηνης διάρκειας περίοδο (από εννεάμηνη που ήταν μέχρι σήμερα)
-Στην εφαρμογή νέου συστήματος αξιολόγησης ταλέντων.
-Στην υιοθέτηση κανόνων διατροφής αθλουμένων.
-Στη διακριτική αλλά ουσιαστική συμβολή, στη σχολική απόδοση του μαθητή (βράβευση άριστων και περισσότερο βελτιούμενων μαθητών) κατόπιν προσκομιδής του ελέγχου προόδου.
-Στην ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται ο αθλούμενος, με ημερίδες ή προπονητικές συναντήσεις με ειδικό παιδοψυχολόγο. Σ΄ αυτόν τον στόχο αρωγός της Ακαδημίας είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το πρόγραμμα του δικτύου «ακαδημιών» της, στο οποίο συμμετέχει η «ακαδημίας» για έκτη συνεχή χρονιά.
-Στην εργοφυσιολογική και εργομετρική ανάλυση των ποδοσφαιριστών στις ανώτερες ηλικιακές βαθμίδες.
-Στην συμμετοχή σε μεγάλα και διεθνείς διοργανώσεις για την αύξηση των εμπειριών των παιδιών αλλά και για την ανάδειξη του ταλέντου τους.

Πρόσθετες παροχές
-Μια πολύ σημαντική καινοτομία που θα εφαρμοσθεί στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά είναι η ασφάλιση των παιδιών σε συνεργασία με την AIG (η ασφάλιση αφορά τα παιδιά 6-10 ετών). Λεπτομέρειες θα δοθούν κατά την εγγραφή του παιδιού και σε ειδική ημερίδα που θα διοργανωθεί.
-Δωρεάν συμμετοχή στα τμήματα κολύμβησης για τον μήνα Μάιο (τρεις φορές την εβδομάδα).
-Δωρεάν χρήση του παιδότοπου (ο παιδότοπος θα λειτουργεί όλο τον χρόνο).
– Έκπτωση 40% στην χρήση πισίνας στις ώρες κοινού (πρόγραμμα «aqua fun»).
Η έναρξη των προπονήσεων-μαθημάτων έχει οριστεί για τη Δευτέρα 31.8.15 ενώ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα