Αγροτικά

Άρχισε η πληρωμή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης 2018

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 18.10.18 από το Ελεγκτικό Συμβούλιο η απόφαση για την σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με τις πιστώσεις της ενιαίας ενίσχυσης, με το «μπαλλάκι» τώρα να πέφτει τώρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεδομένου ότι ανώτατα στελέχη του Οργανισμού δήλωναν ότι μετά την υπογραφή είναι καθ’ όλα έτοιμοι να πληρώσουν ακόμη και την επόμενη ημέρα».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη των πληρωμών του 70% της ενιαίας ενίσχυσης του 2018. Εφ’ όσον, λοιπόν, όλα έχουν κυλήσει ομαλώς και η δισκέτα έχει σταλεί την Παρασκευή 19.10.18 στην Τράπεζα Πειραιώς οι δικαιούχοι επρόκειτο να αρχίσουν να βλέπουν χρήματα στο λογαριασμό τους από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και από τα ταμεία της τράπεζας επρόκειτο να αρχίσουν την Δευτέρα 22.10.18, όπως πρώτη είχε προαναγγείλει η εφημερίδα «Agrenda», από την περασμένη εβδοµάδα.

Υπενθυµίζεται ότι στις πιστώσεις αυτές δεν περιλαµβάνονται το «πρασίνισµα» και κατά πάσα πιθανότητα τα προσθετα δικαιώµατα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόµη δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.

«Πριν το τέλος Οκτωβρίου»
Εν τω μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης 18.10.18 ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου».

Περισσότερα

Γ. Γεωργαντάς στη Food Expo: Ενισχύουμε τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Στα εγκαίνια της Food Expo παραβρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υπουργός, συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς […]

Δείτε ακόμα