Αγροτικά

Δεν συμμετέχει η ένωση του νομού Κιλκίς λόγω χορηγίας του ελληνικού χρυσού

Την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο 22ο πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών έλαβε η ένωση αγροτών νομού Κιλκίς μετά την γνωστοποίηση του βασικού χορηγού του, που είναι η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Η ένωση του Κιλκίς συμπράττει σ’ αυτήν την αντίδραση με τις αντίστοιχες των Ημαθίας, Σερρών, Αχαϊας και Λακωνίας.

Στην σχετική κοινή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σύσσωμες οι ενώσεις νέων αγροτών Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Αχαΐας και Λακωνίας πληροφορηθήκαμε ότι στο 22ο πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών που διοργανώνει η ΠΕΝΑ (Πανελλήνια ένωση νέων αγροτών) και το οποίο θα λάβει μέρος στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στις 27-30 Αυγούστου 2015 χρυσός χορηγός θα είναι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Θεωρούμε την αποδοχή της χορηγίας από την ΠΕΝΑ αντιφατική και παράτολμη ενέργεια, καθώς η εν λόγω εταιρεία αποτελεί εμπόδιο για την αγροτική επιχειρηματικότητα και την αειφόρο γεωργία με σοβαρές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες τόσο στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής όσο και στην περιοχή των Κρουσών και Πάικου Κιλκίς.
Ανακοινώνουμε λοιπόν πως για τους παραπάνω λόγους δεν θα λάβουμε μέρος στο συνέδριο και δεν στηρίζουμε την εν λόγω διοργάνωση της ΠΕΝΑ. Ο ρόλος του αγρότη δεν περιορίζεται μόνο στα όρια της παραγωγικής δραστηριότητας, καθώς ο αγρότης έχει την υποχρέωση να φροντίζει και προστατεύει το περιβάλλον».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα