Αθλητισμός

“Αποτύπωμα” ΓΣ Μανδρών και σε ημερίδα στα Σέρρας

Αγώνες κλασικού αθλητισμού κάθε μεγέθους και εμβέλειας, είτε “σκέτοι”ρίψεων είτε περιλαμβάνοντες ρίψεις στο πρόγραμμά τους, χωρίς είτε διακρίσεις είτε επιτυχίες είτε έντονη παρουσία του ΓΣ Μανδρών… δεν γίνεται!

Ο κανόνας αυτός των τελευταίων… πολλών ετών επαληθεύτηκε την Τετάρτη 25.5.22, στο δημοτικό στάδιο Σερρών, όπου τελέσθηκαν οι αγώνες της πρώτης διοργάνωσης ρίψεων εις μνήμην του προ πενταμήνου προώρως εκλιπόντος Σερραίου προπονητού ρίψεων Γιάννη Φράγκογλου.

Πράγματι, έξι στελέχη του ΓΣ Μανδρών έδωσαν έντονο “παρών”, κατακτώντας πέντε μετάλλια, καταλαμβάνοντας έξι τιμητικές θέσεις από τέταρτη μέχρι όγδοη και σημειώνοντας τέσσερες νέες ατομικές επιδόσεις, σε ένα πραγματικά εξαιρετικό απολογισμό.

Την καλύτερη συγκομιδή, με δύο μετάλλια ο καθένας, είχαν οι Γιάννης Κορακίδης, ο μόνος που κατέκτησε και χρυσό, και Παύλος Τζαμτζής, ενώ ακολούθησε με ένα μετάλλιο και μία τιμητική θέση ο Δημήτρης Στεργίου.

Ειδικότερα τα στελέχη του ΓΣ Μανδρών σημείωσαν τα εξής αποτελέσματα:

Δισκοβολία εφήβων (δίσκος 1.750 γραμμαρίων)  

2ος Γιάννης Κορακίδης     46,77μ. (νέα ατομική επίδοση)

Δισκοβολία παίδων (δίσκος 1,5 κιλού)

2ος Παύλος Τζαμτζής         50,46μ.

6ος Απόστολος Τζαμτζής   42,27μ.

Σφυροβολία εφήβων (σφύρα 6 κιλών)

1ος Γιάννης Κορακίδης       76,35μ.

2ος Δημήτρης Στεργίου       50,91μ. (νέα ατομική επίδοση)

4ος Στέλιος Κώστογλου     42,76μ. (νέα ατομική επίδοση)

Σφυροβολία παίδων (σφύρα 5 κιλών)

2ος Παύλος Τζαμτζής           68,50μ. (νέα ατομική επίδοση)

4ος Απόστολος Τζαμτζής     64,95μ.

6ος Δημήτρης Στεργίου         58,76μ.

7ος Στέλιος Κώστογλου         47,76μ.

8ος Δημοσθένης Ζώτος         38,13μ.

Οι επόμενοι αγώνες, στους οποίους θα εκπροσωπηθεί ο ΓΣ Μανδρών πριν την τέλεση των πανελληνίων διοργανώσεων, είναι τα “Σιθώνεια”, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 11.6.22, στην Νικήτη Χαλκιδικής.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]