Πολιτική

«Απορρίπτουμε και τις δύο προτάσεις» τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ

Να απορρίψουν και τις δύο προτάσεις, δανειστών και κυβέρνησης, προτρέπει τους πολίτες εν όψει του δημοψηφίσματος η τοπική γραμματεία Κιλκίς της πανελλήνιας αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών (ΠΑΣΕΒΕ).
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Η πρόταση συμφωνία-«μνημόνιο» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πρόταση συμφωνία-μνημόνιο της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Το ένα περιέχει αντιλαϊκά μέτρα 8 δις ευρώ και το άλλο 9 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα θέλει τον λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς την τρόικα που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Και οι δύο απαντήσεις στο δημοψήφισμα θα μεταφραστούν σε παραμονή πάση θυσία στο Ευρώ και σαν έγκριση για τη νέα επίθεση στα Λαϊκά εισοδήματα.
Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εξουσίας του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων…..
….Και τα δύο μνημόνια περιέχουν την φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ, το φόρο επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη, μειώσεις συντάξεων-μισθών, ΦΠΑ στα είδη διατροφής 23% από 13%,ανύπαρκτο αφορολόγητο όριο, τα τέλη «αλληλεγγύης» και «επιτηδεύματος», διάλυση των φοροελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας….
…..Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά
στα δεσμά της ΕΕ, των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!
-Απορρίπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, που μας θέλει βαστάζους μιας πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια για τα κέρδη των λίγων.
-Απορρίπτουμε αυτούς που υποστηρίζουν την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, που μάτωσαν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.
-Αποκρούουμε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που δημιουργούν με το κλείσιμο των τραπεζών, για να μας
οδηγήσουν φοβισμένους στην κάλπη και να μας κάνουν συνένοχους στα νέα μνημόνια
Ο δικός μας δρόμος έχει στο επίκεντρο την ανάκτηση των δικών μας απωλειών, την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων. Είναι ο δρόμος της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του, για να ανοίξει η προοπτική για την κάλυψη των δικών μας αναγκών
Είναι ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και οι γυναίκες, έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε το δικό μας ανάστημα.
Καλούμε κάθε αυτοαπασχολούμενο που πασχίζει καθημερινά για το μεροκάματο, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Να οργανωθεί στο σωματείο του, να συστρατευθεί με την ΠΑΣΕΒΕ.
Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:
• Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
• Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
• Επέκταση και γενίκευση για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
• Καμ,ία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
• «Πάγωμα» των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
• «Πάγωμα» των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμμιά διακοπή συνδέσεων».

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα