Αποφοίτησαν οι πρώτοι συμμετέχοντες του προγράμματος HELIOS στο Κιλκίς

Κοινωνία /

Σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ένταξης του OMNES στις 16/7/21, δόθηκαν οι πρώτες βεβαιώσεις αποφοίτησης του προγράμματος Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection (HELIOS).

Το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υλοποίει στην πόλη του Κιλκίς από τον Ιανουάριο του 2020 το σωματείο OMNES μετά από συμφωνία με την οργάνωση Solidarity Now, την υποστήριξη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκπρόσωποι του ΔΟΜ επισκέφτηκαν το Κέντρο, παρακολούθησαν μέρος των δια ζώσης μαθημάτων, την τελετή αποφοίτησης και συγχάρηκαν προσωπικό, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος.

Πρόκειται για πρόγραμμα ένταξης με σκοπό τη στήριξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας καθιστώντας τους ενεργά μέλη των τοπικών κοινωνιών.

Μαθήματα ένταξης, στήριξη στέγασης και απασχόλησης, παρακολούθηση ενταξιακών διαδικασιών και ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής είναι οι τομείς υπηρεσιών που παρέχονται από το HELIOS και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης που δημιούργησε το σωματείο OMNES για τις ανάγκες του προγράμματος.

Περισσότερα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνομιλια Σ.Τσέτου με τον Χ.Τσανασίδι και Γ.Αδαμόπουλι

Ανεξαρτητοποίηση Γ.Παμποράκη μετά τον σάλο που ξέσπασε στο θέμα ανάκλησης δύο αποφάσεων την περίοδο δημαρχίας του Χρήστου Γκουντενούδη (Βίντεο)

Πολιτική θύελλα κατά του επικεφαλής της μειοψηφίας στον δήμο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη  ξέσπασε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του […]