Πολιτική

Φωνή αποδοκιμασίας κατά σωματείου εργαζομένων στο ΓΝ Κιλκίς και ΠΟΕΔΗΝ

Με αφορμή τον θόρυβο, που προκάλεσε η σφοδρή αντιπαράθεση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς με τον νέο διοικητή του ιδρύματος Θεόδωρο Ρεβενάκη, ύστερα από καταγγελία του πρώτου γιά περιστατικά βίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ο γενικός γραμματέας του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας προέβη σε έγγραφη δήλωση, με την οποία «ξεμπροστιάζει» τόσο το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς όσο και την πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) γιά τα όσα υποστήριξαν όσον αφορά στα συγκεκριμένα περιστατικά.

Στην δήλωσή του ο κ. Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ είναι υπότροπος σε πολλαπλά κρούσματα ρατσιστικής πρακτικής, με πλέον πρόσφατο αυτό που «ανέδειξε» στο νοσοκομείο Κιλκίς, με περιγραφή ανάλογη του Σικάγου την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ανάμεσα στ΄ άλλα, η ΠΟΕΔΗΝ στοχοποιεί ψυχικώς πάσχουσα, την οποία «κατηγορεί» ότι χτύπησε, κλώτσησε και απείλησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς.

Η διάψευση στην οποία προχώρησαν οι ψυχίατροι της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου αποτελεί κόλαφο για τις ανυπόστατες και ρατσιστικές αιτιάσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Λίγη φασαρία έκανε! Ούτε κλώτσησε ούτε χτύπησε κανέναν! Είναι ντροπή τους να ισχυρίζονται τέτοια πράγματα… Είναι ως να εγκαλείς έναν ασθενή με γαστρεντερίτιδα για την διάρροια και τον λες… βρωμιάρη.
Δεν ευελπιστούμε ότι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ θα αντιληφθεί το λάθος της και θα ζητήσει συγνώμη, λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιό της.

Όσο τα ΜΜΕ φιλοξενούν αμάσητες τις παραληρηματικές της ανακοινώσεις, τόσο η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίζει ακάθεκτη την δυσφήμηση των νοσοκομείων και των υγειονομικών…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]