Πολιτική

Αποδέκτης ευσήμων αλλά και αιτημάτων από την Ι.Μ. Γουμενίσσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριο συναντήθηκε την Παρασκευή 21.11.14 ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Γουμένισσα αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων λειτουργίας της τρίτης πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Για άλλη μια φορά η συνοριακή Παιονία υποδέχθηκε αυτοπρόσωπη και ενυποστέλεχη την Πολιτειακή τιμή. Παλαιότερα, είχε τιμήσει την κομβική εορτή του Σκρα ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος• μας είχε επισκεφθεί στη Μητρόπολη και τον είχαμε φιλοξενήσει δημοσίως για όλο το Ν. Κιλκίς επίσημα στο Ενοριακό Κέντρο Αξιουπόλεως. Και ο σημερινός Πρωθυπουργός με άλλη πολιτειακή ιδιότητα μας είχε επισκεφθεί παλαιότερα, όπως και άλλοι Υπουργοί εν ενεργεία κατά διαστήματα, εκτός των κατά καιρούς Κιλκισιωτών υπουργών μας. Την έλευση όλων την υποδεχθήκαμε απηχούμενη στον ακριτικό μας πληθυσμό, τ.ε. στην κομβική αυτή έμψυχη συνοριακή γραμμή της χώρας μας.

DSC_0560

Με την ίδια ευγνώμονα διάθεση σήμερα, ανήμερα μιας μεγάλης Θεομητορικής εορτής, της τελικής μεγάλης εφεόρτου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποδεχθήκαμε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Θεσσαλονικεύς θεμελιώδης παράγοντας της Κυβέρνησης τίμησε όλη την Π.Ε. Κιλκίς με τη σημερινή έλευσή του, εγκαινιάζοντας την Γ πτέρυγα του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο αναπλ. Υπουργός Υγείας. Ερχόμενος και ο κ. Βενιζέλος στη Γουμένισσα, με στόχο την κυβερνητική διαβεβαίωση για την άψογη συνέχεια λειτουργίας και του εδώ Γεν. Νοσοκομείου – Κ.Υ., θεώρησε υποχρέωσή του να μας επισκεφθεί στη Μητρόπολη. Τιμή και χαρά μας, που αντικατοπτρίζεται σε όλο τον πληθυσμό της Μητροπόλεώς μας.
Είχαμε τη δυνατότητα μιας εγκάρδιας άμεσης προσωπικής επικοινωνίας με τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και αμοιβαίας ανταλλαγής αναγκών και δυνατοτήτων. Διαπιστώσαμε εκ του σύνεγγυς τη γνώση των εκκλησιαστικών πραγμάτων ως και τη σφαιρική πληρότητα στα θέματα Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου. Τον ενημερώσαμε για το έμψυχο υλικό με την ποικιλία του μορφωτικού επιπέδου που αναλίσχεται στη διακονία της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται. Τον ευχαριστήσαμε για τη συμπαράστασή του στη μονιμοποίηση της Μητροπόλεως, ένα θεμελιώδες μέτρο ποιμαντικής στήριξης και κοινωνικής συνοχής για τον τόπο. Αφού μας συνεχάρη, μας ανταπήντησε ότι η Μητρόπολη Γουμένισσας δεν είναι η μοναδική περίπτωση Μητρόπολης που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή ενός τόπου, υπογραμμίζοντας και τη διαχρονική παρουσία της Γουμένισσας, αλλά και την πολύτιμη προσφορά της Εκκλησίας μας.
Τον ευχαριστήσαμε για το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον του στο πρόσφατο σαφές αίτημά μας για την παγίωση της λειτουργίας του εδώ Γεν. Νοσοκομείου με την απαραίτητη λειτουργική επάρκεια προς όφελος των ανθρώπων μας. Του γράφαμε σαφέστατα στις κοινοποιηθείσες επιστολές μας: «Το Νοσοκομείο μας χρειάζεται ως η ελαχιστότερη κρατική κοινωνική υποδομή εδώ στα σύνορα. Τα λειτουργικά του έξοδα είναι πάγια. Αλλά και η προσφορά του μοναδική για τον τόπο μας, με ανταποδοτικά οφέλη για την Ελλάδα… Δώστε ανάσα πνοής και εγκαρδιώσατε το μεγάλο τμήμα της μεγάλης Ελλαδικής (αναλογικά) κοιλάδας του Αξιού, με τη στελεχιακή βιωσιμότητα του Γεν. Νοσοκομείου ― Κ.Υ. Γουμένισσας». Ο κ. Αντιπρόεδρος, σε συνενόηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ζήτησε την εκπλήρωση αυτής της στοιχειώδους ανάγκης των συνόρων μας. Και τον ευχαριστήσαμε δια ζώσης για το άμεσο ενδιαφέρον και τη μέριμνά του αυτή, η οποία αποδείχθηκε με την υλοποίηση όλων των αιτημάτων μας.
Του παρουσιάσαμε εκ του σύνεγγυς απτά τεκμήρια προσφοράς την ελεγχόμενη ενοριακή διάρθρωση ως πολυδομημένο ποιμαντικό οργανισμό και το οργανωμένο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως και των Ενοριών. Του παρουσιάσαμε εξαίρετα δείγματα δημιουργίας το αναστηλωμένο μεταβυζαντινό μνημείο της Παναγίας Γουμένισσας με τον περιβάλλοντα χώρο, όπου και η Μητροπόλη (το πρώτο εκκλησιαστικό μνημείο που εντάχθηκε και ολοκληρώθηκε στη Β. Ελλάδα από το Γ ΚΠΣ)• και τον ήδη υπό ολοκλήρωση (δια του ΕΣΠΑ) υπερμεγέθη Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας. Είναι κομβικοί σταθμοί/σταθερές της εκκλησιαστικής και εθνικής μας πορείας, που σηματοδοτούν την πνευματική και πολιτιστική συμπόρευση του νεώτερου Ελληνισμού, ως αναδέκτου και της μεγαλειώδους και της πονεμένης ιστορίας μας.
Αποχωρώντας από τη Μητρόπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τα τοπικά στελέχη του κόμματός του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]