Οικονομία

Τα ισχύοντα με τις χειμερινές εκπτώσεις από 10 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν την Δευτέρα 10.1.22 και θα διαρκέσουν έως τις 28.2.22.

Κατά την διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφ’ όσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .. % μέχρι .. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται, ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με βάση τον νόμο 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή στις 16.1.22, με προτεινόμενο ωράριο 11 π.μ .– 4 μ.μ.».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα