Γενικά

Aπό 13 έως 20 Ιουλίου οι εκδηλώσεις της ετήσιας γιορτής της λίμνης Δοϊράνης

Γιά τρίτη συνεχή χρονιά η Οικοκοινωνική Δράση νομού Κιλκίς, ο όμιλος φίλων λίμνης Δοϊράνης «Δόβηρος», οι οργανώσεις «ΣΟΣ Κιλκίς», «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Κιλκίς» και «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Κιλκίς» και ομάδες εθελοντών συνδιοργανώνουν τις θεσμικές εκδηλώσεις της ετήσιας Γιορτής της λίμνης Δοϊράνης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από την Κυριακή 13 εως την Κυριακή 20.7.14 στο περιβάλλοντα χώρο του μουσείου λίμνης Δοϊράνης.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Πριν από δύο χρόνια μέσα στη δίνη της μόνιμης επίθεσης της παγκόσμιας και τοπικής ελίτ του χρήματος ενάντια στις ζωές μας, αποφασίσαμε εμείς που συμμετέχουμε στα τοπικά κινήματα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής, στην βίαιη φτωχοποίηση και στο ξεπούλημα των πάντων, να διοργανώσουμε αυτήν την Γιορτή.
Μια Γιορτή που ευαισθητοποιεί τους συμπολίτες μας και ανοίγει καινούριους ορίζοντες για όλα όσα μας αφορούν, δηλαδή για τα ΠΑΝΤΑ, από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στη βάση με άμεση δημοκρατία, για την αυτοοργάνωση, την αυτάρκεια και την οικολογική στροφή ενάντια στο κυρίαρχο πρότυπο που μας οδηγεί στην καταστροφή.
Αντιστεκόμαστε δημιουργικά, ενημερωνόμαστε από συλλογικούς φορείς που αγωνίζονται για τη γη και το νερό και από άλλες που παλεύουν για αυτοδιαχείριση και αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας. Δοκιμάζουμε προϊόντα από παραγωγούς που παράγουν με αγνά υλικά χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, που αντιστέκονται με παλιές ποικιλίες σπόρων στη λαίλαπα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Προμηθευόμαστε προϊόντα από αυτοδιαχειριζόμανα εργοστάσια, γνωρίζουμε τον τόπο με περιηγήσεις, συμμετέχουμε σε συζητήσεις για τη ζωή που ονειρευόμαστε.
Στο χώρο της Γιορτής θα υπάρχει οργανωμένη, ελεύθερη κατασκήνωση, όπου θα απολαύσουμε συλλογική κουζίνα, τις συναυλίες και τις προβολές, θα πάρουμε μέρος σε χρηστικά εργαστήρια, θα κάνουμε κατασκευές, θα μάθουμε από τους ανθρώπους του τόπου για τις ασχολίες τους, θα γνωρίσουμε τα εκθέματα του μουσείου της λίμνης, την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, θα βολτάρουμε με τα ποδήλατά μας και τα παιδιά θα δημιουργούν και θα παίζουν σε καθημερινές δράσεις και εργαστήρια…
Οικονομική συμμετοχή για τους κατασκηνωτές στη συλλογική οικολογική κουζίνα που περιλάμβανει πρωινό και μεσημεριανό και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά: Τριάντα ευρώ και για τις οκτώ μέρες, δεκαπέντε ευρώ για το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτουμ Κυριακής. Πολύ προσιτές είναι και οι τιμές της καντίνας που είναι οργανωμένη και για τους «vegan», όπως και του αυτοοργανωμένου και εξωτικού μπαρ.
Σας καλούμε να ζήσουμε με ένα φυσικό τρόπο ζωής, με καλή διάθεση και αλληλεγγύη, να κάνουμε διακοπές, να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε… Να ζήσουμε μια δυνατή εμπειρία που αισιοδοξούμε να επηρεάσει θετικά τις ζωές μας και τη δράση μας στην κοινωνία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Γιά περισότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/doiranlakefestival

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]