Κοινωνία

Τρύφωνα, καλό Παράδεισο ….

Πριν από λίγες ημέρες, στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, έφυγε από τη ζωή ένας αγαπητός φίλος και συνάδελφος, ο Γουμενισσιώτης δάσκαλος Τρύφων Πρώιτσης σε ηλικία 75 ετών. Υπηρέτησε σε πολλά χωριά του Ν. Κιλκίς, από τα Κρούσια ως το Πάικο και τα περισσότερα χρόνια σταθερά στο 2ο ΔΣ Γουμένισσας. Διακρίνονταν για το ήθος, την ειλικρίνεια, την απλότητα, την ανιδιοτέλεια και την αγάπη προς οικείους, φίλους, συναδέλφους, γνωστούς.

Πάντα αισιόδοξος, πάντα κεφάτος και στις πιο δύσκολες περιστάσεις της ζωής. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, χαίρονταν τα απλά και καθημερινά, τους δικούς του, τον περίγυρό του. Του αρκούσε μια βόλτα, ένας καφές στις πλατείες της Γουμένισσας, ένας χαιρετισμός, αλλά και τα μακρινά ταξίδια. Δεν τον εμπόδιζαν οι όποιες δυσκολίες. Τις αποφάσεις τις έκαμνε πραγματικότητα, ακόμη και το καλοκαίρι που πέρασε.

Ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων και των μαθητών του που με περισσό ενδιαφέρον τους δίδασκε, παρακολουθούσε την πορεία τους έχοντας πάντα έναν καλό λόγο να πει ακόμα και για τους πιο ατίθασους. Με μνήμη ζηλευτή ενθυμούνταν όλη την πορεία της ζωής του έχοντας πάντα να διηγηθεί κάτι με χαμόγελο. Επεισόδια δύσκολα, εύκολα, ευτράπελα αλλά και να αποτυπώνει στο χαρτί αναμνήσεις για τους δικούς του της νέας γενιάς. “Να ξέρουν ποιοι ήμασταν και τι κάναμε”, έλεγε.

Τρύφωνα, έφυγες για τον άλλον άλλο κόσμο. Τελευταία κλίση σου και συνομιλία μας ήταν την ημέρα του Σταυρού και είπες, πάτα εκείνη τη “φυσούνα” στο viber για να σε βλέπω! Εκεί που πήγες θα συνομιλείς με τους γονείς σου, τους πρόσφατα απελθόντας συναδέλφους. Τον Γιώργο Τούφη, τον Σωφρόνη Μπαξεβάνη, τον Βαγγέλη Ίντο και εκείνους που αναχώρησαν πριν χρόνια και σε αγαπούσαν ιδιαίτερα τον Γιώργο Χαραλαμπίδη και τον Αλέκο Σαμαρά. Κι αν στα μονοπάτια του Παραδείσου συναντήσεις τους παλιούς μας συνδικαλιστές και προϊσταμένους Ανέστη Σημαιοφορίδη και Γιάννη Φαχουρίδη, μην τους μπερδέψεις πάλι. Ξέρεις πια, ποιος είναι ποιος …….. Έλεγες την ιστορία με πολύ χιούμορ αυτοσαρκαζόμενος ….

Καλό Παράδεισο, φίλε, Καλή Ανάσταση!

Αιωνία η μνήμη σου!

                                                                                         Χρήστος Ίντος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]