Γενικά

Απαλλάσσονται από σειρά δημοτικών τελών οι τοπικές επιχειρήσεις

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού οι τοπικές επιχειρήσεις του δήμου Κιλκίς για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν οι περιορισμοί λόγω Covid -19.

Την απόφαση αυτή έλαβε ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, στην διά περιφοράς τακτική του συνεδρίαση της Τρίτης 8-4-20.

Σκοπός της απόφασης είναι να ελαφρυνθούν οικονομικώς οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που πλήττονται από τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα κατά της αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, έχοντας αναστείλει την λειτουργία τους και κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Με ομόθυμη, επίσης, απόφαση το σώμα απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την καταβολή του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, προτάσσοντας την ίδια αιτιολογία.

Σε περίπτωση, που έχουν πληρωθεί τα ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Τέλος, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, γιά όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, δεν θα πληρώνουν ημερήσιο τέλος συμμετοχής των λαϊκών αγορών οι επαγγελματίες πωλητές, που πωλούν βιομηχανικά είδη, καθώς έχουν εξαιρεθεί βάσει ΚΥΑ από την συμμετοχή τους στις λαϊκές αγορές.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές υπαιθρίου εμπορίου, οι οποίοι συμμετέχουν εκ περιτροπής στην λαϊκή αγορά σε εφαρμογή της απόφασης γιά την λειτουργία της με το 50% των εκθετών”.-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]