Αγροτικά

Aπαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη

Από το τμήμα αλιείας της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας & κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκε η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη που αφορά την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών στην λίμνη Δοϊράνη και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτήν.

Η απαγόρευση ισχύει από την Τρίτη 14.4.20 από τις 8 π.μ έως και την Πέμπτη 14.5.20.

Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών των αλιευτικών σκαφών επιβάλλεται η απομάκρυνση από τη λίμνη όλων των αλιευτικών σκαφών και η συγκέντρωσή τους σε τρεις καθορισμένες θέσεις που αναφέρονται στην ως άνω απόφαση.

Αρμόδιοι για την εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης είναι οι αστυνομικές αρχές και οι δασικές υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Οι παραβάτες της απόφασης απαγόρευσης ενάσκηση αλιείας διώκονται και τιμωρούνται με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 9 του Ν.2040/1992).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στην λαϊκή του Κιλκίς