Εκπαίδευση

Αντίθετη σε συγχωνεύσεις τμημάτων η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Την αντίθεσή της σε συγχωνεύσεις τμημάτων στον νομό εκφράζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς, ζητώντας συγχρόνως προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για κάλυψη κενών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με εντολή του υπουργείου παιδείας, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας επιχειρούν, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και να υποβαθμίσουν σχολεία.

Μία πρωτοφανής «βιομηχανία» συγχωνεύσεων μέσα στο τέταρτο «κύμα» πανδημίας με αποτέλεσμα να συνωστίζονται 28 παιδιά στην τάξη.

Την ίδια στιγμή 6.000 θέσεις εκπαιδευτικών παραμένουν κενές (51 στον νομό Κιλκίς) και σε υγειονομικώς ιδιαιτέρως επικίνδυνες συνθήκες, όμως ο στόχος είναι ένας, ο περιορισμός των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία του νομού Κιλκίς δεν εξαιρέθηκαν από τις αιφνιδιαστικές προτάσεις του υπουργείου παιδείας. Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς έδωσε την εντολή να προχωρήσουν αμέσως σε συγχωνεύσεις τμημάτων:

– Ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο Κιλκίς (ΕΝΕΕΓΥ-Λ): Συγχώνευση τμημάτων νεοϊδρυθείσας σχολικής μονάδας της β΄ γυμνασίου παρά την έγκριση που είχε την 23-7-21 με απόφαση του αναπληρωτή περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

– Λύκειο Καμπάνη: Συγχώνευση τμημάτων τηςα΄ λυκείου.

Απαιτούμε:

-Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα.

-Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα