Πολιτική

«Οχι στην «κατεδάφιση» του δικαιώματος στην δουλειά» τονίζει ο ΟΤΑ

Την συμπαράταξή του με φορείς και πρόσωπα, που αντιτίθενται εμπράκτως στις απολύσεις, διακηρύσσει ο σύλλογος εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Κιλκίς και Παιονίας, εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη του προς τους απολυμένους όλων των κλάδων.

Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
«Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, εκφράζει την συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους ενάντια στις απολύσεις (απεργούς κόκα-κόλα, σχολικούς φύλακες, ΕΡΤ, καθαρίστριες, καθηγητές).

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε μαζί και δίπλα τους στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, θα αντισταθούμε στο γκρέμισμα του δικαιώματος από την κυβέρνηση και την «Τριμερή».

Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες απαιτούν την κοινή δράση αυτών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, για να μπορέσουν να οργανώσουν αγώνες που θα διαμορφώσουν τους συσχετισμούς για να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του συστήματος, να δώσουν την ευκαιρία να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη, να τραβήξουν μπροστά.

Υπάρχει ανάγκη κοινού συντονισμού όλων, χωρίς τα διαχωριστικά των κλάδων και χώρων που διασπούν τους αγώνες.
Σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το κιόσκι που στήθηκε στην γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και αποτελεί κέντρο παρέμβασης όλων των παραπάνω κλάδων.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας, έχουμε χρέος να τον ενισχύσουμε, να τον στηρίξουμε, να μπορέσει να θέσει πραγματικό πρόβλημα στην προώθηση της βάρβαρης πολιτικής από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]