Αντιπροσωπεία του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς στον Φάνο της Ιταλίας

Εκπαίδευση /

Οι εκπαιδευτικοί του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, Νίκη Παυλίδου και Βαρβάρα Ευθυμιάδου, καθώς και οκτώ μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ2, επισκέφτηκαν την πόλη Φάνο της Ιταλίας και το εταιρικό σχολείο Matteo Nuti, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου Erasmus+ “The primary school students become citizens of the Globe”.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών, επισκέφτηκαν το εταιρικό σχολείο και ξεναγήθηκαν σε αυτό από Ιταλούς συμμαθητές τους. Με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης, της επικοινωνίας σε μια ξένη γλώσσα και της δημιουργικότητας, τα παιδιά, σε μικτές ομάδες και των 4 χωρών, εκφράστηκαν με τα έργα τους σε ένα εργαστήρι χαρακτικής σε χαλκό.

Το απόγευμα περιλάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στα μνημεία της πόλης. Ήταν μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να νιώσουν τον παλμό της πόλης και να βιώσουν την μεσαιωνική της ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα γνωρίζουν την ιστορία της.

Η δεύτερη ημέρα βρήκε το γκρουπ στην Ανκόνα, όπου ξεναγήθηκαν στην πόλη και συμμετείχαν σε βιωματική δράση προσομοίωσης επίσκεψης, στο Μουσείο των Αισθήσεων Omero Tactile Museum. Είναι το μόνο Μουσείο στην Ιταλία που επιτρέπει την απτική εξερεύνηση των έργων τέχνης. Δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να «νιώσουν» την Τέχνη με την αφή και την ακοή.

Το πρωί της τρίτης ημέρας βρήκε το γκρουπ των αποστολών από Ελλάδα, Ουγγαρία, Πολωνία και Ιταλία, στην παραλιακή ζώνη του Φάνο, όπου, πέραν του αναζωογονητικού περιπάτου, διδάχτηκαν Ιστορία, με σύγχρονη προσέγγιση, από φοιτητές του Πανεπιστημίου, με αφορμή το άγαλμα του Λύσιππου. Πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό μπρούντζινο άγαλμα με τίτλο Atleta di Fano (Victorius youth), του Έλληνα γλύπτη Λυσίππου, που βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Φάνο, το 1964.

Το απόγευμα της ημέρας αυτής όλοι ήταν καλεσμένοι στο αποχαιρετιστήριο πάρτι, στο σχολείο Matteo Nuti. Μέρος της γιορτής ήταν αφιερωμένο στην δραματοποίηση παραδοσιακών παραμυθιών από κάθε αποστολή. Τα παιδιά του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς δραματοποίησαν τον μύθο του Αισώπου «Ο Λύκος και το Αρνί», με μεγάλη επιτυχία!

Άλλη μια ξεχωριστή επίσκεψη για τα παιδιά του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, που, μέσα από ένα πρόγραμμα Erasmus+, βιώνουν μοναδικές εμπειρίες μάθησης, ανοίγοντας τους ορίζοντές τους και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους Ιταλούς εταίρους μας για την άψογη φιλοξενία!

Περισσότερα

Πρόσκληση της διεύθυνσης ΠΕ Κιλκίς προς ανθρώπους των εικαστικών Τεχνών

Από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς απευθύνει πρόσκληση στους Κιλκισιώτες καλλιτέχνες […]

«Στο πόδι» οι εκπαιδευτικοί Παιονίας για τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2.12.22 παράσταση διαμαρτυρίας από τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, γιά το […]

Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]