Πολιτική

Ο Χ.Γκουντενούδης με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Έντονη η ανησυχία νησιωτικών και μεθορίων δήμων γιά την κατάσταση στο μεταναστευτικό
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο συναντήθηκε την Τετάρτη 26.8.15 αντιπροσωπεία της αυτοδιοίκησης, την οποία συγκροτούσαν το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμαρχοι από νησιωτικούς και μεθόριους δήμους της χώρας.

Ειδικότερα παρέστησαν ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ο α’ αντιπρόεδρος Δ. Καφαντάρης, ο β’ αντιπρόεδρος Γ. Καραγιάννης , ο γενικός γραμματέας Γ. Μουράτογλου καθώς και οι δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Καλυμνίων Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και ο αντιδήμαρχος Οινουσσών Μ. Μαγγανάς.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στο να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που δημιουργεί στους νησιωτικούς και μεθόριους δήμους, που αποτελούν χώρους πρώτης υποδοχής, η μεγάλη εισροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα καθίσταται ακόμη οξύτερο εξ αιτίας της ουσιαστικής ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού από πλευράς Κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλογεί όλο αυτό το διάστημα η αυτοδιοίκηση με σκοπό την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας κινδυνεύει εξ αιτίας της ανυπαρξίας εθνικού σχεδίου, αντί να λάβει χρήματα από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, καθώς δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από απαραίτητες ενέργειες και υποδομές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεώρησε εύλογες τις ανησυχίες των αιρετών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που πλέον αποτελεί όχι μόνον ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης δήλωσε :

«Ενημερώσαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε. μαζί με τους Δημάρχους των νησιωτικών και μεθόριοων δήμων που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ένταση το πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης των μεταναστευτικών ροών, για τις θέσεις της αυτοδιοίκησης πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Για μας η διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί εθνική υπόθεση, που απαιτεί τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]