Αγροτικά

Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ πιθανότατα η Άννα Μαρ.Γιάντση

Κιλκισιώτικο «άρωμα» αναμένεται να διαθέτει η στελέχωση των βασικών θέσεων γενικών γραμματέων, προέδρων οργανισμών και μετακλητών συμβούλων του υπουργείου παραγωγικής ανασυγκρότησης (γεωργίας).
Και τούτο διότι γιά τις μία εκ των δύο θέσεων αντιπροέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ προαλείφεται σύμφωνα με πληροφορίες μας η Αννα-Μαρία Γιάντση.

Σημειώνεται ότι η Αννα-Μαρία Γιάντση που κατάγεται από την Αξιούπολη, είναι εκτός των άλλων και πολιτικό στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το κόμμα των οποίων είχε κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής Κιλκίς στις εκλογές του 2012, καταγράφοντας μία πολύ αξιοπρόσεκτη παρουσία και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων της με πολύ μεγάλο γιά πρωτοεμφανιζόμενο στον πολιτικό στίβο αριθμό ψήφων (2032) και επίσης μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, θέτοντας μία ισχυρή παρακαταθήκη γιά το πολιτικό μέλλον της ασχέτως εάν δεν συμμετέσχε γιά λόγους αυστηρώς προσωπικούς, στις πρόσφατες εκλογές.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι λίαν προσφάτως η κατά πάσα πιθανότητα αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως συντονίστρια της ημερίδας ενημέρωσης των συλλόγων νέων αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθη στις 14 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο maxitis.gr μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Θεόδωρο Φυτανίδη και τον Κυριάκο Λαζαρίδη.

Η εν λόγω τοποθέτηση τείνει να δημιουργήσει γιά τον νομό μας μία μικρή παράδοση αναφορικά με την στελέχωση της θέσεως του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς σε αυτήν είχε θητεύσει επί δυόμισυ περίπου χρόνια κατά την περίοδο 2007-2010 ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Προς το παρόν ο ορισμός δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως αλλά θεωρείται ότι έχει «κλειδώσει» ουσιαστικώς και εάν τελικώς επιβεβαιωθεί, θα είναι σίγουρα μία θετική εξέλιξη γιά τον νομό μας, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο φορέας που συνδέεται αμέσως με τις επιδοτήσεις των παραγωγών.

Γιαλαλής και Κασίμης είναι οι δύο νέοι γενικοί, Μωυσίδης, Στουπής, Κατσούρης και Τσιάλτας (παραμένων) ορίζονται πρόεδροι σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ και ΕΦΕΤ αντίστοιχα, ενώ κατοχυρωμένες στις κυρίες Κατσινοπούλου και Γιάντση μοιάζουν να είναι οι θέσεις για τις δύο αντιπροέδρους στον Οργανισμό Πληρωμών.

Ήδη με τη στελέχωση του υπουργικού γραφείου και των άμεσων συνεργατών του άρχισε να «τρέχει» τις αλλαγές προσώπων στο μηχανισμό του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο «πρωτάρης» σε θέσεις συμβούλων Νίκος Βάγιας, παράλληλα με τα καθήκοντά του στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ελληνικού Οργανισμού ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», θα διευθύνει το υπουργικό γραφείο, ως μετακλητός υπάλληλος.

Κενή θέση ειδικού συνεργάτη του Βαγγέλη Αποστόλου κατέλαβε και ο Αλέξης Μπακούρος, που έχει μπει στο στόχαστρο της ΠΑΣΕΓΕΣ και κατηγορείται από τον Τζανέτο Καραμίχα, ως αντισυνεταιριστής. Αιτία δεν είναι άλλη, από τη θητεία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επί εποχής Κώστα Σκανδαλίδη, όταν και συντάχθηκε ο νόμος 4015/2011 για τους συνεταιρισμούς, τον οποίο η σημερινή ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, προσπαθεί επί τετραετία να ακυρώσει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές