Γενικά

Αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία που έπληξε τον οικισμό Αγ. Πέτρος

Από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Άμεση ήταν η κινητοποίηση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση και χαλαζόπτωση) στον οικισμό Άγιος Πέτρος του δήμου Παιονίας.

Υπό τις οδηγίες του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη – ο οποίος είχε διαρκή ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης – ανθρώπινο δυναμικό με επικεφαλής τον αναπληρωτή προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς Θεόδωρο Κοκκίνη– και μηχανήματα έργου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων εκτέλεσαν εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος στον κεντρικό οδικό άξονα από φερτά υλικά (όπως κλαδιά δένδρων) και λάσπες, τα οποία είχαν συσσωρευτεί σε συγκεκριμένα σημεία εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έγινε χρήση – για πρώτη φορά – του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που πρόσφατα παρείχε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/περιφερειακή ενότητα Κιλκίς για δράσεις Πολιτικής Προστασίας στον δήμο Παιονίας.

Πρόκειται για βενζινοκίνητη αντλία υδάτων, η οποία χρησιμοποιήθηκε για άντληση υδάτων και την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων που θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω περιοχή είναι κυρηγμένη από ανάλογες καταστροφές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν υπήρξε αναγκαιότητα υποβολής νέου αιτήματος, καθώς οι παρεμβάσεις θα εξελιχθούν με βάση το ισχύον καθεστώς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα