Πολιτική

Αντίδραση Δ. Σισμανίδη για την αξιολόγηση τoυ προσωπικού του δήμου Κιλκίς

Την αντίθεσή του στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου Κιλκίς βάσει των διατάξεων του νόμου περί αξιολογήσεω, δηλαδή βάσει ποσοστώσεως εξέφρασε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης κατά την συζήτηση του σχετικού θέματος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, της Δευτέρας 29.9.14. Στην δήλωσή του ο κ. Σισμανίδης τόνισε τα εξής:
«Αποτελεί πάγια θέση μου η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι απολύτως αναγκαία η εφαρμογή ενός δικαίου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων το οποίο θα συμβάλλει στην διοικητική και ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Με βάση τα παραπάνω εκφράζω την αντίθεσή μου στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στον δήμο Κιλκίς και στα Ν.Π.Δ.Δ. και ιδιαίτερα στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, διαδικασία προδήλως αυθαίρετη και ενδεχομένως αντισυνταγματική σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Θεωρώ απαράδεκτη την ποσόστωση αξιολόγησης των υπαλλήλων και ειδικότερα την υποχρεωτική βαθμολόγηση τουλάχιστον στο 15% – με βαθμό από 1 μέχρι 6 και ειλικρινώς διερωτώμαι τι εμποδίζει το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 40, 50, 60, 70, 80% όταν συντρέχουν πραγματικοί και ουσιαστικοί λόγοι επαγγελματικής ικανότητας και ακαταλληλότητας, σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντά τους».

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα