Πολιτική

Αντιδρά στην φορολόγηση των αγροτών η ομοσπονδία πωλητών λαικών αγορών

Την έντονη αντίδραση της πανελλαδικής ομοσπονδίας συλλόγων παραγωγών αγροτικών προιόντων πωλητών λαικών προκάλεσαν τα μέτρα τα προβλεπόμενα απο το νέο μνημόνιο για τον αγροτικό τομέα. Στην σχετική αναφορά της, την οποία κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σάκης Βαρδαλής ζητεί να μην ισχύσουν τα εν λόγω μέτρα ιδίως δε αυτό της φορολόγησης των αγροτών.

Η αναφορά έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα το πακέτο μέτρων που πρόκειται να ισχύσουν
Φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή που σταδιακώς θα αυξηθεί απο το 13% στο 26%.

Κατάργηση της επιστροφής του φόρου πετρελαίου για τους αγρότες.
Αύξηση προκαταβολής φόρου απο το 2017 στο 100%
Φορολογία επιδοτήσεων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων

Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών
Λόγω εναρμονίσεως του καθεστώτος του ΟΓΑ με εκείνο του ΙΚΑ.
Με την φορολόγηση των αγροτών ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας θα δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα στην ιστορία του έναντι των ανταγωνιστικών χωρών και επιμένουμε ότι για να συνεχίσει ο αγροτικός κόσμος να καλλιεργεί και να διαθέτει φθηνά αγροτικά προιόντα στην ελληνική κοινωνία, χρειάζεται να παρέμβετε δυναμικά ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ τα εξοντωτικά μέτρα κατά των αγροτών της αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου που τόσο σκληρά έχει συρρικνωθεί τα πέντε τελευταία χρόνια της κρίσης.

Σας τονίζουμε επίσης ότι, εκτός απο τον αγροτικό πληθυσμό το οικονομικό πλήγμα θα είναι τεράστιο για τις οικονομικώς ασθενέστερες τάξεις (συνταξιούχοι,εργαζόμενοι κ.α.) καθώς θα αυξηθεί το κόστος παραγωγής και τα αγροτικά προιόντα εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν.
Ενώ στις πρώτες ενημερώσεις τα αγροτικά εφόδια ήταν να παραμείνουν στο 13% πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου πήγε στο 23% κάτι που επιβαρύνει άμεσα τους αγρότες και τους καταναλωτές, λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής.

Στην συμφωνία αναφέρεται:
ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ του ΑΓΡΟΤΗ, είναι πάγια απαίτηση του αγροτικού κόσμου ο αγρότης να είναι πραγματικός αγρότης και όχι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, γιατροί και άλλοι ώστε οι πραγματικοί αγρότες να εξακολουθούν να φορολογούνται ως είχε, ούτως ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην οικονομικώς κρίσιμη αυτή περίοδο και οχι να ενισχύονται αυτοί που τεχνηέντως διατηρούν δικαιώματα και στην πραγματικότητα δεν παράγουν.

Όχι στην κατάργηση της επιστροφής του φόρου πετρελαίου για τους αγρότες
Όχι στην φορολογία επιδοτήσεων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων.
Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του αγροτικού πληθυσμού και της Επαρχίας, θα είναι η εναρμόνιση της ασφαλιστικής εισφοράς των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με αυτές που ισχύουν στο ΙΚΑ, γεγονός που σημαίνει τον ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ των μηνιαίων εισφορών για τους αγρότες στον ΟΓΑ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Επειδή το θέμα αυτό, θα πρέπει να ρυθμιστεί και με σχετική απόφαση του υπουργού εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να μην ισχύσει το μέτρο αυτό.

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα