Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Αντί εσόδων, έξοδα

Το τελευταίο διάστημα πολύς λόγος έχει γίνει γύρω από το θέμα της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στους Ευζώνους και το γεγονός, ότι αυτά θα πρέπει να συνδεθούν με έργα οδοποιίας στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων σε όλο το μήκος που αυτή διασχίζει τον δήμο Παιονίας.

Να θυμίσουμε, ότι πρόταση γιά επιβολή τελών χρήσης αυτοκινητοδρόμων μέσω σχετικής μελέτης είχε υποβάλει το 2011 προς την τότε κυβέρνηση η περιφερειακή μας ενότητα επί θητείας ως αντιπεριφερειάρχη του σημερινού δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη.

Πρόταση, που βεβαίως απορρίφθηκε, από την κεντρική εξουσία (βλέπετε τα τέλη θα εισπράττονταν από την ενότητά μας), αλλά που έρχεται στην επικαιρότητα από άλλο «παράθυρο» λόγω της επικείμενης πωλήσεως της Εγνατίας ΑΕ στους ιδιώτες, που θα αναλάβουν την συντήρησή της λαμβάνοντας ως αντίτιμμο τα έσοδα των διοδίων.

Μόνον που, εν προκειμένω, θα αφήσουν στην περιφέρεια τα αυξημένα έξοδα απο την συντήρηση του παράπλευρου εθνικού δικτύου, όπου η κίνηση θα αυξηθεί κατακόρυφα μετά την έναρξη των διοδίων, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς.

Κάτι το οποίο εν πολλοίς διαπιστώνει κανείς και από τις διαθέσεις της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει την περιφέρεια Κ.Μακεδονίας με 30.000.000 ευρώ με στόχο να διατεθούν γιά την αναβάθμιση διαφόρων οδικών αξόνων της, που δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των προγραμματισμένων ετήσιων παρεμβάσεών της, όπως αναφέρει και το πρωτοσέλιδο του «Μαχητή».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

Εύκολο… να μετρηθούν

Μέγα το πλήθος κατά την ομιλία Κασσελάκη στο Κιλκίς. Το πλήθος… των αστυνομικών συνοδείας και των υποψηφίων ευρωβουλευτών! Το άλλο […]

Δείτε ακόμα