Πολιτισμός

Στις 31 Αυγούστου στη Γουμένισσα το αντάμωμα θρακικών συλλόγων

Το φετινό αντάμωμα θρακικών συλλόγων που διοργανώνεται γιά δέκατη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στην Γουμένισσα την Κυριακή 31.8.14.
Αυτό αποφασίσθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης εκπροσώπων θρακικών συλλόγων και φορέων, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17.3.14 στο εντευκτήριο του πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου Γουμένισσας «Αγιος Τρύφων».
Επίσης, αποφασίσθηκε η τελετή μνημοσύνου στο Βαφειοχώρι την Κυριακή 1.6.14, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων και σφαγιασθέντων κατά την Αλωση της Κωνσταντινουπόλεως την Αποφράδα Τρίτη 29 Μαϊου 1453.
Στην σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων «Αγίου Τρύφωνος» Γουμενίσσης, Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, «Αγίου Γεωργίου» Βαφειοχωρίου, «Ορφέως» Πεδινού Μανδρών και Ξυλοκερατιάς και της Θρακικής Εστίας Κιλκίς.
ΑΝΤΑΜΟΜΑ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ
Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του «οικοδεσπότη» συλλόγου «Αγίου Τρύφωνος» Γουμενίσσης Αστέριος Τάτσης τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Στόχος του ανταμώματος είναι να προβληθεί το θρακιώτικο στοιχείο και να «λάμψουν» οι ρίζες και ο πολιτισμός. Είναι μια ευκαιρία να συσπειρωθεί ο θρακικός Ελληνισμός, να συνομιλήσει και να αποκτήσει διαύλους επικοινωνίας και επαφής. Να προσεγγίσουμε την Θράκη μέσα από δρόμους μουσικούς, ιστορικά «μονοπάτια» και από παλιά αντέτια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο χορός για τους Θρακιώτες είναι αστείρευτη πηγή άντλησης δύναμης και κουράγιου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα