Γενικά

Ανοιχτή πρόσκληση δήμου Κιλκίς στους τοπικούς φορείς για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο δήμος Κιλκίς έχει ενεργή συμμετοχή στην ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’, έναν από τους πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο οποίος προάγει βιώσιμα πρότυπα κινητικότητας και συμβάλλει μέσω των οργανωμένων δράσεών του στην διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων, που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η ‘’Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο’’ ενώ κάθε χρόνο η ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’ εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Θέμα της φετινής διοργάνωσης της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” είναι οι ‘’Καλύτερες Συνδέσεις’’ και κεντρικό της σύνθημα ‘’Συνδυάζω, Μετακινούμαι’’.

Ο δήμος Κιλκίς απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις εμπλεκόμενες δημόσιες αρχές και στους τοπικούς φορείς να καταθέσουν τις ιδέες τους και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για την διαμόρφωση και οριστική κατάρτιση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην πόλη του Κιλκίς.

Οι προτάσεις υποβάλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση ethelontismos@dhmoskilkis.gr μέχρι το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς