Αθλητισμός

Άννα Βελιάνη: Από την Γουμένισσα στον… «μόνιμο πρωταθλητή» Ελλάδας ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης

Ένα από τα αυθεντικότερα ταλέντα στην ποδοσφαιρική ιστορία του νομού Κιλκίς, η Άννα Βελιάνη, θα συνεχίσει την σταδιοδρομία της στον… «μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδος», ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Γιά την 14χρονη παίκτρια, η οποία την τελευταία εξαετία «θάμπωσε» τους πάντες με τις καταπληκτικές εμφανίσεις τηυς στην ποδοσφαιρική «ακαδημία» του Πάικου Γουμένισσας, ήταν προδιαγεγραμμένη η εξέλιξη. Ήδη σε όλη τη διάρκεια της περυσινής περιόδου 2022-23 η χαρισματική Άννα Βελιάνη επροπονείτο πολλές φορές στις εγκαταστάσεις του Δικεφάλου, με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ να έχουν εντυπωσιασθεί στον μέγιστο βαθμό από τις δυνατότητές της. Η Άννα Βελιάνη είναι αριστεροπόδαρη, με άψογη τεχνική κατάρτιση, αλλά και υψηλό επίπεδο στη δημιουργία και την εκτέλεση. Καλύπτει όλη την αριστερή πτέρυγα, ενώ μπορεί να αγωνισθεί με την ίδια επιτυχία και στον χώρο του κέντρου.

Καλύτερος ποδοσφαιρικός «πρεσβευτής» του νομού Κιλκίς δεν θα μπορούσε να υπάρξει, από την Άννα Βελιάνη. Οι προοπτικές ανέλιξής της στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι τεράστιες. Μέσα από τη θεαματική αυτή μεταγραφική εξέλιξη διαφάνηκε περίτρανα η ποιοτική και συστηματική δουλειά που επιτελείται στα τμήματα υποδομής του Πάικου Γουμένισσας.

«Δούλεψε αθόρυβα και τα κατάφερε»

Γιώργος Πεχλιβάνης και Σοφία Τερζή μαζί με την αθλήτρια Άννα Βαλιάνη

Αναφερόμενος στην πολλά υποσχόμενη ποδοσφαιρίστρια, ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής («ακαδημίας») του Πάικου Γουμένισσας Γιώργος Πεχλιβάνης δήλωσε:

«Η Άννα δούλεψε αθόρυβα και τα κατάφερε να κάνει ένα σημαντικό βήμα.

Με αφορμή τη μετεγγραφή της Άννας στην ομάδα του ΠΑΟΚ θα ήθελα να πω δύο λόγια, που κατά την προσωπική μου άποψη, το αξίζει.

Στην «ακαδημία» μας από το 2017 και σε ηλικία οκτώ ετών ήρθε για πρώτη φορά η αριστεροπόδαρη Άννα Βελιάνη. Από τα πρώτα χρόνια γίναμε δέκτες θετικών σχολίων από τους αντίπαλους προπονητές, και όχι μόνο. Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αγωνίζεται σε τμήμα αγοριών, κατάφερε να ξεχωρίζει στους αγώνες και σε διάφορα «τουρνουά», όπου αγωνισθήκαμε, κατακτώντας τον τίτλο της MVP σε αρκετά από αυτά. Δούλεψε σκληρά με βροχές και με χιόνια και κέρδισε επάξια την μετεγγραφή της στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους γονείς της, που ήταν δίπλα σε κάθε της βήμα ως τώρα, αλλά κυρίως στην ίδια που με σκληρό αγώνα, υπομονή και θυσίες, την οδήγησαν στην επιτυχία.

Δεν θα μπορούσα να αδικήσω όλους τους προπονητές, που είχε στην πορεία των χρόνων, που ο καθένας έβαλε από ένα μικρό ή μεγάλο «λιθαράκι» και τους ευχαριστώ προσωπικά γι’ αυτό. Τα εύσημα πρέπει να πάρουν και οι στυλοβάτες της «ακαδημίας» Σοφία Τερζή και Στάθης Κετσετζίδης!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον δύσκολο δρόμο με την αγάπη και εμπιστοσύνη όλων σας που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια, με μοναδικό μας στόχο το καλό των παιδιών.

Δεν το κρύβω, ότι λυπούμαστε κάθε φορά που ένας αθλητής φεύγει από το δυναμικό της ομάδας μας, αλλά χαιρόμαστε απεριόριστα, που «ανοίγουν τα φτερά» τους κάνοντας ένα βήμα παραπάνω.

Να γνωρίζετε, ότι στην «ακαδημία» μας υπάρχουν παιδιά που μπορούν να περπατήσουν το δρόμο που χάραξε η Άννα, αρκεί να βρίσκουν ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν και να τους ανεβάσουν ακόμα ένα σκαλοπάτι.

Άννα σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον σου, γιατί σου αξίζει».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]