Πολιτική

Άννα Νικολαίδου: Ευρωπός, Πόλη της Ευρώπης, Πόλη του Κόσμου

Eπίσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς πραγματοποίησε η υποψήφια σύμβουλος γιά την περιφέρεια Άννα Νικολαίδου και συναντήθηκε με την προϊστάμενη Γεωργία Στρατούλη και δεσμεύτηκε να είναι διπλά  σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την υπηρεσία σχετικά με την Ευρωπό Παιονίας.

Αναφορά στην ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΝ, τη «μητρόπολη» των Ευρωπαίων πολιτών στην περιοχή της αρχαίας Βοττιαίας. Οι υπό συζήτηση ταφικοί τύμβοι -σύμφωνα με το πρότυπο γνωστών ελληνιστικών κέντρων, όπως η Πέλλα- βρίσκονταν εκατέρωθεν της οδικής αρτηρίας, που οδηγούσε από την Ευρωπό στην Πέλλα», επισημαίνει η Γεωργία Στρατούλη.

Στην Ευρωπό γεννήθηκε ο σημαντικότερος από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου -σύμφωνα με τον ρωμαίο ιστορικό Αρριανό – ο Σέλευκος Α’ ο Νικάτωρ, ιδρυτής της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών.

Προϋπόθεση, όμως, της αναπτυξιακής συμβολής της αρχαίας αυτής πόλης στη σύγχρονη Ελλάδα αποτελεί η δυνατότητα υλοποίησης έργων, όπως η έναρξη εκτεταμένων ανασκαφών στην αρχαία πόλη για την αποκάλυψη και ανάδειξη των τειχών της, οικιστικών νησίδων και δημόσιων χώρων της.

Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα
✔ επέκτασης της ελληνιστικής πολιτιστικής διαδρομής από τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα και στην Ευρωπό και την ευρύτερη περιοχή της
✔ανάπτυξη στην περιφέρεια της χώρας, ειδικότερα στην παραμεθόριο της Κεντρικής Μακεδονίας, στο  Κιλκίς, που γεωπολιτικά αποτελεί γέφυρα μεταξύ Αιγαίου-Κεντρικών Βαλκανίων και Κεντρικής Ευρώπης.
✔οριοθέτηση της οδίκης αρτηρίας Ευρωπού Πέλλας

Ως καταρτισμένοι μηχανικοί και γνωρίζοντας από αναπτυξιακά προγράμματα και αρχιτεκτονικές μελέτες μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε

✔η περιοχή να έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε σημαντικό πολιτιστικό και τουριστικό κόμβο, που θα συμβάλει στη δυναμική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και ευρύτερα της Ελλάδας.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]