Γενικά

Άννα Δημάκη: «Η διοίκηση του δήμου Κιλκίς μας πήγε πενήντα χρόνια πίσω»

Την αντίδραση της πρώην αντιδημάρχου πολιτισμού Κιλκίς Άννας Δημάκη προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του δήμου Κιλκίς γιά μετακίνηση της προϊσταμένης του τμήματος πολιτισμού του δήμου Κιλκίς Σοφίας Κεσίδου στο αντίστοιχο της πρόνοιας.

Στην σχετική επιστολή-δήλωσή της η κ. Δημάκη αναφέρει τα εξής:

«Με λύπη πληροφορήθηκα, ότι η επί είκοσι χρόνια προϊσταμένη του τμήματος πολιτισμού του δήμου Κιλκίς Σοφία Κεσίδου, μια υπάλληλος που με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ζήλο και αγάπη υπηρέτησε και στήριξε τις πολιτιστικές δράσεις του, εν αγνοία της και παρά την θέλησή της με απόφαση – αστραπή ο δημάρχος Κιλκίς κ.Κυριακιδης την μετακινεί σε άλλο τμήμα.

Ως πολιτης, πρώην δημοτικη συμβούλος και πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού καταδικάζω την ενέργεια αυτή και πολλές αντίστοιχες, που προηγήθηκαν στο δήμο Κιλκίς πρόσφάτως με το πρόσχημα πάντοτε μιας δήθεν αναδιοργάνωσης. Δυστυχώς, με τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν, έχουν αποδιοργανώσει την αποτελεσματικότητα του δήμου και ταλαιπωρούν δημότες και υπαλλήλους.

Με πάσα ευθύνη καταθέτω, ότι το Κιλκίς άξιζε κάτι πολύ καλύτερο απ΄αυτό που σήμερα βιώνει με τις ατυχείς επιλογές της δημοτικής αρχής, που από πίσω κρύβουν εμπάθεια ή … άλλα συμφέροντα.

Μία τέτοια τρανταχτή επιλογή της είναι και η αποψιλωση του τμήματος πολιτισμού, που λειτούργησε με αποτελεσματικότητα επί σειρά ετών υπό την εποπτεία αιρετών από διάφορους συνδυασμούς. Όλοι μας συνεργασθήκαμε άψογα με τα κορίτσια του πολιτισμού και αφήσαμε το λιθαράκι μας.

Στο ποδόσφαιρο λένε, ότι ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Το ίδιο ισχύει και στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου όταν ένα τμήμα ή μια ομάδα εργαζομένων πηγαίνει καλά, όχι μόνο δεν τα πειράζει κανείς, αλλά τα ενισχύει.

Ελπίζω, ότι η αντιπαράθεσή μου με την αντιδημαρχία πολιτισμού να μην έκανε αποδιοπομπαίο τράγο την εν λόγω υπάλληλο, που μόνο θετική παρουσία είχε στο πόστο της και να μην οδήγησε στον αποκεφαλισμό της.

Και αναρωτιέμαι, τι καλύτερο θα ήθελε ένας σώφρων και χωρίς εμμονές δήμαρχος, από το να έχει στην υπηρεσία του μία υπάλληλο, που εργάζεται ανυστερόβουλα και εθελοντικά και στον ελεύθερο χρόνο της για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Η νυν διοίκηση δεν εργάστηκε. Τα βρήκε στρωμένα και έτοιμα, με βάσεις γερές και με ταμείο γεμάτο και το μόνο που κάνει είναι να σπαταλά χρήματα χωρίς σοβαρά κριτήρια σε πολιτιστικά προϊόντα.

Η νυν διοίκηση με την απομάκρυνση της προϊσταμένης του τμήματος πολιτισμού για μια ακόμη φορά αποδεικνύει περίτρανα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεργάζεται και ΔΕΝ δέχεται δημοκρατικό διάλογο. Η κίνησή αυτή, πέρα από την προσβολή, την κακία και το μένος που εκφράζει στο πρόσωπο της υπαλλήλου, ισοπεδωνει ένα καλά δομημένο τμήμα, όπως έκανε σε άλλο νευραλγικό τμήμα του δήμου αυτό των αδειοδοτήσεων καταστημάτων.

Νομίζω, ότι η δημοτική αρχή έχει αρχίσει να βλέπει παντού εχθρούς και κατασκόπους και να διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικά ατοπήματα.

Και έχω σοβαρές ενδείξεις ότι το περιβάλλον του δημάρχου συσχέτισε δικές μου δημόσιες τοποθετήσεις για θέματα πολιτισμού του δήμου με την συγκεκριμένη υπάλληλο ως συμμετέχουσα σ’ αυτά κάτι που το θεωρώ εξαιρετικά προσβλητικό προς το πρόσωπό μου, αλλά και συκοφαντικό για την κα Κεσίδου. Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν εποχές αυταρχισμού και παραπέμπουν πενήντα χρόνια πίσω.

Αν η ενεργός συμμετοχή των πολιτών ή και όσων διετέλεσαν αιρετοί στο δήμο Κιλκίς και δικαιούνται να έχουν μια άποψη παραπάνω είναι λόγος επίδειξης εκδικητικότητας από τη δημοτική αρχή σε βάρος υπαλλήλων, χωρίς επίκληση διοικητικής ανεπάρκειας, αντίθετα εν προκειμένω, μια από τις καλύτερες υπαλλήλους του δήμου με άποψη, προτάσεις και πρωτοβουλία (εκτός και αν αυτά ειδικά ενοχλούν), τότε και η προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του πολίτη και του εργαζόμενου είναι χρέος δικό μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]