Αγροτικά

Ανησυχεί η βραδύτητα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Διαδοχικές συναντήσεις με την Κιλκισιώτισσα αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Άννα-Μαρία Γιάντση και στελέχη του υπό εκκαθάριση τμήματος της πάλαι ποτέ Αγροτικής Τραπέζης είχε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Παιονίας Παναγιώτης Μπαδάκης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την κ. Γιάντση συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα, που αφορά στην εμπρόθεσμη (έως της 15 Ιουνίου) κατάθεση δηλώσεων του ΟΣΔΕ από πλευράς των παραγωγών, δεδομένου ότι ο συνεταιρισμός διαθέτει πύλη εισόδου τύπου α’.

Μία διαδικασία, που στον νομό μας, όπως συμβαίνει και σε ωρισμένες άλλες περιοχές της χώρας, βαδίζει κυρίως λόγω της αδράνειας, με την οποία αντιμετωπίζεται από πλευράς των παραγωγών, με σχετικώς βραδείς ρυθμούς.
Αμφότεροι με δηλώσεις τους στον «Μ» εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός και παράλληλα εξέφρασαν την επιθυμία τους να μεταστραφεί το κλίμα που καταγράφεται καθώς απομένει μόλις μία εβδομάδα για την λήξη της προθεσμίας και υπάρχουν ποινές γιά όσους εκπροθέσμως μέσα σε διάστημα 25 και μετά από αυτήν καταθέσουν τις δηλώσεις των.

Μάλιστα ο κ. Μπαδάκης εξέφρασε την επιθυμία να δοθεί και νέα παράταση, κάτι που φαντάζει δύσκολο να εγκριθεί από πλευράς της Επιτροπής, δεδομένου ότι είναι πρακτικώς αδύνατον, όπως ανέφερε, να υποβληθούν όλες στος διάστημα των επομένων επτά ημερών, παρά το γεγονός, ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον συνεταιρισμό της Παιονίας, υπήρξε μαζική προσέλευση στα γραφεία του, στην Αξιούπολη, όπου λειτουργούν το σχετικό τμήμα και η αντίστοιχη πύλη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τα τραπεζικά στελέχη ο πρόεδρος του συνεταιρισμού συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στις οφειλές του συνεταιρισμού προς το υπό εκκαθάρισιν (έως το 2018) τμήμα της πάλαι ποτέ Αγροτικής Τραπέζης ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχει διαμορφωθεί με τα πανωτόκια και τις ποινές που έχουν επιβληθεί.
Όπως δήλωσε στον «Μ» ο κ. Μπαδάκης πρόκειται γιά ένα σκανδαλώδες θέμα, που εξετάζεται από πλευράς του συνεταιρισμού το ενδεχόμενο ρύθμισης της εν λόγω οφειλής, και μάλιστα όπως ανέφερε θα υπάρξει και επόμενη συνάντηση με στελέχη της υπό εκκαθάριση τραπέζης αυτήν την φορά στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα