Πολιτική

Ελπίδα ολοκλήρωσης των αθλητικών έργων με την επίσκεψη Ανδριανού


Δεν υπήρξε καμμία «πανηγυρική» εξαγγελία ούτε κάποια αναφορά δηλωτική θεαματικής εξέλιξης.
Όμως, η εδώ επίσκεψη του υφυπουργού πολιτισμού, του αρμοδίου γιά τον αθλητισμό, Ιωάννου Ανδριανού δημιούργησε την αίσθηση, ότι «κάτι πάει να γίνει» με τα ημιτελή αθλητικά έργα στον νομό.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10.1.13, με πρώτο σταθμό τις εγκαταστάσεις του δημοτικού αθλητικού κέντρου Κιλκίς.
Ειδικότερα, ο κ. Ανδριανός συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά και εκπροσώπους τοπικών αρχών, επιθεώρησε πρώτο-πρώτο το ημιτελές έργο της ανέγερσης κλειστού προπονητηρίου-προθερμαντηρίου τον χώρο μεταξύ της ιστορικής νότιας κερκίδας και της περίφραξης του γηπέδου, από κοινού με τον εκσυγχρονισμό και υποστεγοποίηση της κερκίδας, το οποίο, ως γνωστόν είχε «αποτελματωθεί» εξ αιτίας διενέξεως του αναδόχου εργολάβου με τον δήμο Κιλκίς, που είχε ως συνέπεια την μη ολοκλήρωση και πλήρη παράδοση του έργου.
Ο κ. Ανδριανός έδωσε στον εργολάβο παράταση της προηγούμενης τελικής προθεσμίας κατά οκτώ μήνες (240 ημέρες) γιά την αποπεράτωση και πλήρη παράδοση του έργου (σ.σ.: έως τώρα έχει παραδοθεί το 67%), δηλώνοντας ότι το υπολειπόμενο ποσό των 535.000 ευρώ της οφειλής προς αυτόν είναι ήδη δεσμευμένο.
Γιά το ευρισκόμενο …εν πλήρει «ακινησία» έργο της κατασκευής του κολυμβητηρίου, ο υφυπουργός αθλητισμού ανακοίνωσε την ένταξή του στην πρώτη φάση έργων σύμπραξης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΠ), γεγονός που «ανοίγει τον δρόμο» γιά την εκτέλεση του έργου, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Οσον αφορά στο θέμα της πυροπροστασίας του νέου κλειστού γυμναστηρίου αυτό θα εξετασθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον από την αρμόδια υπηρεσία της γενικής γραμματείας αθλητισμού (ΓΓΑ).
Ο κ. Ανδριανός δεν έκανε αναφορά στο θέμα της πρόσφατης αναστολής της λειτουργίας του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, καθώς η επίσκεψή του αφορά σε εξ υπαρχής έργο, που χρήζει αναλόγου μελέτης, και όχι σε ημιτελές, ώστε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης.

«Απαράδεκτον»

Μετά την ολοκλήρωσή της επιθεώρησης των ημιτελών έργων στο Κιλκίς ο κ. Ανδριανός και η συνοδεία του μετέβησαν στην περιοχή του δήμου Παιονίας με πρώτο σταθμό, μετά την επιφυλαχθείσα υποδοχή και την συνάντηση με τον δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα στο δημαρχείο, το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο του κεφαλοχωρίου του Αγίου Πέτρου, το οποίο σφύζει από αθλούμενη νεολαία.
Ο υφυπουργός χαρακτήρισε την «εικόνα», την οποία παρουσιάζει σήμερα το εν λόγω ημιτελές έργο, ως «απαράδεκτη» και ανακοίνωσε, ότι θα απασχολήσει αμέσως τα αρμόδια όργανα της γενικής γραμματείας αθλητισμού, προκειμένου να εξασφαλισθεί συντόμως η απαιτούμενη γιά την αποπεράτωση του έργου χρηματοδότηση.
Αντιθέτως, κατά την επακολουθήσασα επίσκεψη στον χώρο της αρχαίας Ευρωπού δήλωσε κατάπληκτος και ενθουσιασμένος από την οργάνωση και γενική «εικόνα» του, απονέμοντας σχετικά εύσημα στην υπεύθυνη του χώρου αρχαιολόγο Θωμαϊδα (Θώμη) Σαββοπούλου και στον δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα. Οι δύο τους διατύπωσαν το αίτημα γιά εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσληψης ενός μονίμου φύλακα-συντηρητή, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να είναι επισκέψιμος όλο τον χρόνο. Ο κ. Ανδριανός δεσμεύθηκε γιά διερεύνηση αυτής της δυνατότητας και προώθηση του θέματος.
Επίσης, υποσχέθηκε διερεύνηση δυνατοτήτων και προοπτικών αναφορικά με ένα ακόμη αίτημα του δήμου Παιονίας γιά χρηματοδότηση του έργου του συνεδριακού κέντρου Ευρώπου σε μέγεθος τέτοιο, που να επιτρέπει την ανέγερση ενός κτιρίου με προδιαγραφές, που να το καθιστούν συνεδριακό κέντρο του αρχαιολογικού «τριγώνου» Ευρωπού-Αρχαίας Πέλλας-Βεργίνας.
Οσον αφορά στην συνέχιση των ανασκαφών θέμα που επίσης του τέθηκε, ο κ. Ανδριανός περιορίσθηκε στο να εκφράσει την άποψη, ότι σχετική χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλισθεί μέσω του ΕΣΠΑ, χωρίς να κάνει συγκριμένες αναφορές.
Στον «επίλογο» της επίσκεψής του δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συνολική «εικόνα» της περιοχής, κανοντας σύγκριση με την προ δεκαετίας αντίστοιχη, όταν και την είχε επισκεφθεί με άλλη ιδιότητα.

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα