Αγροτικά

Αναβαθμίζεται η αγροτική οδός Γουμένισσας – Ευρώπου

Από τον δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Τους εκπροσώπους της «Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης» (ΑΝΕΘ), προκειμένου να ενημερώσουν τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Γουμένισσας και Ευρωπού και τους δημοτικούς συμβούλους των δύο δημοτικών ενοτήτων για την πρόοδο της μελέτης και της «ωρίμανσης» του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρωπού δήμου Παιονίας», που η διοίκηση θα υποβάλει προς έγκρισιν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προσκάλεσε ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, και η σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5.2.21, στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας.

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση – αναβάθμιση του αγροτικού δρόμου μήκους 8,5 χιλιομέτρων, και είναι κάτι που οι τοπικές κοινωνίες το περιμένουν διακαώς εδώ και δεκαετίες.

Η ολοκλήρωση του έργου θα βελτιώσει κατά πολύ την καθημερινότητα των αγροτών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του συνόλου των αγροτών της Παιονίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, την Πέμπτη 24.12.20 ο δήμος Παιονίας και η «Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης» υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση γιά την «ωρίμανση» του έργου, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ.

Η μελέτη προχώρησε ταχύτατα, και το έργο θα υποβληθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στην παρουσίαση προσεκλήθη και συμμετέσχε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να ενημερωθεί και να συμβάλει στην προώθηση του έργου στο υπουργείο εσωτερικών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]