Πολιτική

Την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης της Κερκίνης με Ποντοκερασιά ζητεί ο συνδυασμός «Συμμετέχω»

Το θέμα της αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης Λιθοτόπου Σερρών – Ποντοκερασιάς – Κιλκίς, στο οποίο το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψιν εδώ και… δεκαετίες, με τελευταία υπό τύπον σχολίου αναφορά πριν λίγες ημέρες, αποτελεί αντικείμενο ανακοίνωσης του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Κιλκίς, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ένα χρόνο μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, δεν γίνεται εμφανής κάποιος προγραμματισμός και δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες γιά τα μεγάλα έργα υποδομής, που αφορούν στον δήμο Κιλκίς.

Υποχρέωση της παράταξής μας «Συμμετέχω» είναι να τα εισηγούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, να διεκδικούμε την χρηματοδότησή τους και να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας γιά την αναγκαιότητά τους. Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο θέμα της αναπτυξιακής προοπτικής του ορεινού όγκου Κρουσίων.

Η ανάπτυξη αυτής της δημοτικής ενότητας έχει δύο δρόμους να διανύσει: Την δημιουργία υποδομών γιά την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, εκμετάλλευση δασικών εκτάσεων) και αντιστοίχως του ημερήσιου τουρισμού σε Παλατιανό, Βοτανικό Κήπο, ξενοδοχειακή μονάδα Κρουσίων και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία.

Γιά τον πρωτογενή τομέα θα επανέλθουμε σε επόμενο δημοσίευμα. Η σημερινή μας παρέμβαση αφορά σε ένα βασικό έργο υποδομής γιά την περιοχή, που είναι η οδική σύνδεση του Λιθοτόπου (λίμνη Κερκίνη) με την Ποντοκερασιά και την βελτίωση, φυσικά, του ήδη υπάρχοντος οδικού άξονα Ποντοκερασιάς – Κιλκίς.

Είναι αυταπόδεικτη η αναγκαιότητά του, διότι θα αναβαθμίσει αισθητά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα διευκολύνει την προσβασιμότητα για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες στο σύνολο της δημοτικής ενότητας, όπως και αυτές των δασικών εκμεταλλεύσεων.

Ουσιαστικώς θα δοθεί λύση στην οδική απομόνωση ολόκληρης της δημοτικής ενότητας Κρουσίων με τις όμορες περιοχές του νομού Σερρών. Η προσβασιμότητα της τουριστικής περιοχής της λίμνης Κερκίνης από και προς το μεγάλο αστικό κέντρο της γείτονος Θεσσαλονίκης, μέσω αυτού του οδικού άξονα, θα διευκολυνθεί πάρα πολύ.

Επειδή από την ώρα του προγραμματισμού έως την υλοποίηση τέτοιων έργων ο χρόνος είναι μακρύς, καλούμε την διοίκηση του δήμου Κιλκίς και την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς να ενεργοποιηθούν, γιά να ενταχθεί το έργο στις αμέσως επόμενες προγραμματικές περιόδους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]