Κοινωνία

Κατάνυξη και ψυχική ανάταση προσέφερε ο «Πέτρος ο Γλυκύς»

Σε ένα ιδιαιτέρως κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της χορωδίας του συλλόγου ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς» την Παρασκευή 3.4.15, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Ο άρχων πρωτοψάλτης και πρωτοψάλτης του εν λόγω ναού Κωνσταντίνος Γαϊτανίδης, με ιεροψαλτική πείρα εξήντα και πλέον ετών στο ιερό αναλόγιο, διηύθυνε σαράντα χορωδούς, οι οποίοι έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ επεσήμανε την ανάγκη να κατανοούμε τα εκκλησιαστικά κείμενα των υμνογράφων της Εκκλησίας μας Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, Κοσμά Μοναχού, Ρωμανού του Μελωδού, που κοσμούν υμνολογικώς την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος, προκειμένου να ζούμε οντολογικά το μυστήριο της πορείας του Θεανθρώπου Χριστού από την προδοσία, την Σταύρωση και τα Θεία Πάθη προς την ζωοποιό Ανάστασή του και το οποίο κορυφώνεται με την μετοχή μας στο ποτήριο της Ζωής, την θεία κοινωνία. Ο παρουσιαστής των ύμνων, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, αναφέρθηκε την ανάγκη μετοχής μας στη σταυροαναστάσιμη πορεία του Θεανθρώπου Χριστού με έργα αγάπης, συγχώρησης, μετανοίας και ελεημοσύνης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα