Γενικά

Ανακαινίστηκε το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς επέστρεψαν στην εκπαιδευτική κανονικότητα, σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχαν αφήσει στις αρχές Μαρτίου, γεμάτο φωτεινά χρώματα και με έντονη την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας.

Όλες οι αίθουσες του σχολικού διδακτηρίου βάφηκαν σε παλ αλλά και σε ζωηρές αποχρώσεις όπως και η εξωτερική τοιχοποιία του. Με επίβλεψη της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν συγχρόνως επιμέρους τεχνικές εργασίες και επισκευές στην κεραμοσκεπή.

Τις εργασίες ανακαίνισης του σχολείου επιθεώρησε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του σχολείου Αφροδίτη Ντίνου.

Ο δήμαρχος Κιλκίς συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τις καλαίσθητες χρωματικές αλλαγές παροτρύνοντας τα παιδιά να διατηρήσουν όμορφες και καθαρές τις σχολικές τάξεις για να απολαμβάνουν με ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση τη συμμετοχή τους στο παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανάλογες εργασίες θα υλοποιηθούν σε διδακτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευχαριστήριο
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και μαθήτριες και οι γονείς και κηδεμόνες του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στον εξωραϊσμό και την ανακαίνιση του σχολικού κτιρίου του 5ου δημοτικού Κιλκίς.

Ευχαριστούμε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς με εκπρόσωπο/υπεύθυνο του έργου τον κ. Κετικίδη, τον εργολάβο κ. Χ.Αμανατίδη και βέβαια το συνεργείο μαστόρων που υλοποίησε με ακρίβεια και συνέπεια το έργο.

Πρόσφατα εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν παρόμοια έργα, συντήρησης και αποκατάστασης, σε αρκετά σχολεία του Κιλκίς, οι μελέτες των οποίων παρέμεναν στα συρτάρια για πολλούς μήνες – δυο χρόνια στην περίπτωση του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, όπου να σημειώσουμε ότι δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις τέτοιας έκτασης από τον δήμο, εδώ και δέκα χρόνια!

Επομένως αξίζει ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο στην παρούσα δημοτική αρχή, που κάνει τα λόγια πράξη. Είναι άλλωστε πρόσφατη και η μόνιμη (κατά το δυνατόν) λύση που δόθηκε, από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, για το πρόβλημα των πλημμυρών στην αυλή, τον Σεπτέμβριο 2019 και έπαψαν έκτοτε τα λύματα να γεμίζουν την αυλή του σχολείου σε κάθε νεροποντή.

Το 5ο δημοτικό Κιλκίς ανεγέρθη εξ’ αρχής σε ένα προβληματικό σημείο της πόλης, πρώην ρέμα και χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου. Από τον καιρό που χτίστηκε η προέκτασή του, με την νέα πτέρυγα, προέκυψαν και προβλήματα στεγανότητας στο στέγαστρο που ενώνει τα δυο κτίρια. Μετά από κάποιες πρόχειρες επεμβάσεις, με μικρή διάρκεια ζωής, ελπίζουμε ότι θα γίνει μια μόνιμη στέγη να ενώνει τα δυο κτίρια και να πάψουν να μπαίνουν τα νερά στο κτίριο, κάθε φορά που βρέχει.

Η δε αυλή του Σχολείου είναι χαρακτηριστικά η πιο ακατάλληλη, από όλα τα σχολεία του Κιλκίς και η μόνη που δεν συντηρήθηκε, -παρά μόνο σκάφτηκε και μπαλώθηκε για διάφορα μικροέργα- από καταβολής λειτουργίας του Σχολείου (1993). Στο μεταξύ έχει υποστεί καθίζηση με το πέρασμα των χρόνων και αλλοιώθηκε αρκετά η όψη της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά που κάνουν γυμναστική ή παίζουν εκεί.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφέρουμε και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού του Σχολείου, την επομένη της ολοκλήρωσης των εργασιών, που μας στενοχώρησε πάρα πολύ. Έσπευσαν άμεσα και οι υπεύθυνοι του έργου για αυτοψία και υποσχέθηκαν να αναλάβουν δράση.

Γνωρίζοντας όμως τις καθυστερήσεις, που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα της χώρας, αποφασίσαμε, σαν σχολική κοινότητα, να αναλάβουμε δράση, εκπαιδευτικοί και γονείς και έτσι λειτουργούμε πάντα στο 5ο δημοτικό, διότι πιστεύουμε ότι, σαν πολίτες οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την υποστήριξη του τόπου μας και του σχολείου μας εν προκειμένω.

Δεν αρκεί μια καλοπροαίρετη δημοτική αρχή για να έχουμε πρόοδο. Χρειάζονται και υπεύθυνοι και πρόθυμοι πολίτες. Αυτό πρεσβεύουμε και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Ευχαριστούμε τέλος τον δήμαρχο Κιλκίς, για την επίσκεψή του στο σχολείο μας και τα ενθαρρυντικά του λόγια προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Εκ μέρους του σχολείου
Η Διευθύντρια
Αφροδίτη Ντίνου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]