Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Αναγκαίοι οι ΤΟΕΒ

Το πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη τομέα εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) σε περιοχές με εγγειοβελτιωτική υποδομή, αναδείχθηκε, γιά πολλοστή φορά, και με την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κώστα Σκρέκα στον νομό.

Το έχει τονίσει κατ’ επανάληψιν, και στο πρόσφατο παρελθόν, ο «Μ» με ειδικά αφιερώματα στους εν λόγω Οργανισμούς στον τόπο μας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο πρώτος, με τον οποίο συνομίλησαν τα κυβερνητικά στελέχη στην αρχή της επίσκεψής τους στην περιοχή της Γρίβας, που προορίζεται για την κατασκευή αρδευτικού φράγματος, ήταν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γουμένισσας Χρήστος Αγγελοστογιάννης, που, όπως ο ίδιος με υπερηφάνεια ανέφερε, λειτουργεί ανελλιπώς από το 1957!

Βεβαίως, γιά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το έλλειμμα της ορθής και προβλεπομένης από τους σχετικούς κανόνες λειτουργίας των ΤΟΕΒ στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, είναι δεδομένο, όπως και η ευθύνη των παραγωγών, των κατά τόπους μελών τους.

Κάτι το οποίο θα πρέπει να αναστραφεί, αν θέλουμε να δούμε τσον τόπο μας και νέα εγγειοβελτιωτικά έργα, χρήσιμα για την αύξηση των αρδευομένων εκτάσεων και την περιβόητη μείωση του κόστους παραγωγής.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα