Αγροτικά

Οδηγός γιά τον αμπελώνα Κιλκίς της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Σε μία λύ ενδιαφέρουσα κατατοπιστική και ταυτοχρόνως χρήσιμη γιά όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον αμπελώνα του Κιλκίς, έκδοση προχώρησε η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, με την συνεισφορά των οινοποιείων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, με έναν φωτογραφικό οδηγό του αμπελώνα Κιλκίς, όπως αυτός αποτυπώθηκε γιά την περίοδο 2015-17.

Μία πρωτοβουλία καταγραφής που υλοποιείται γιά πρώτη φορά στα δεδομένα της περιφερειακής ενότητάς μας και η οποία αφορά σε έναν πολύ δυναμικό τομέα αυτόν της αμπελοκαλλιέργειας, που αργά αλλά σταθερά σημειώνει σημαντική πρόοδο, προσφέροντας εκτός των άλλων, εισοδήματα και πλούτο στους παραγωγούς αλλά και θέσεις εργασίας από μία καλλιέργεια της αμπέλου, που ιστορικά μετρά πάνω από 2500 χρόνια παράδοσης.

Το βιβλίο

Στο βιβλίο, που αποτελείται από δύο μέρη, μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τον Ελληνικό αμπελώνα με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία, για τα στρέμματα και τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια ακολουθεί η παρουσίαση των ερυθρών ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Π.Ε Κιλκίς με φωτογραφίες των πρέμνων, του φύλλου, των σταφυλιών και της ράγας καθώς και ο χάρτης καλλιέργειας της κάθε ποικιλίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται οι λευκές ποικιλίες , τα επιτραπέζια σταφύλια καθώς και οι ποικιλίες προς χυμοποίηση.

Συνολικά αποτυπώνονται 29 ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και αποτελούν την βάση για την παραγωγή των οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη καθώς και οι επιτραπέζιες ποικιλίες που παρουσιάζουν έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου μπορείτε να ξεφυλλίσετε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας http://kilkis.pkm.gov.gr/

Περισσότερα

Η Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει στο Πολύκαστρο ενημερωτική δράση για την Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ., (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]