Γενικά

Το έγκλημα στο Γαλλικό συνεχίζεται χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει

Σε αναρτησή μας για το θέμα της παράνομης αμμοληψίας την περασμένη Τρίτη κάναμε λόγο για το θράσος του ιδιώτη εργολάβου που εδώ και αρκετές ημέρες αδειάζει παράνομα τον Γαλλικό ποταμό και την αδιαφορία της πολιτείας να ασχοληθεί με το θέμα, δεχθήκαμε την Δευτέρα το πρωί τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής για το έγκλημα που διαπράτεται κάθε πρωί με δεκάδες φορτηγά να συνωστίζονται στην είσοδο του Καμπάνη όπως έρχεσαι από το Κιλκίς.

Παρά την βροχή που έπεφτε θέλαμε να δούμε από κοντά το άδειασμα του Γαλλικού ποταμού και την πορεία που ακολουθούσαν τα φορτηγά και σας την μεταφέρουμε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

Στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών στα οποία απευθύνθηκε το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” ανέφεραν οτι έχουν παρέμβει τόσο ο εισαγγελέας όσο και η αστυνομία ύστερα απο σχετικό αίτημα του δήμου Κιλκίς και της αντιπεριφέρειας, αλλά παρά τα επιβληθέντα πρόστιμα οι παράνομες αμμοληψίες που σχετίζονται με τις εργασίες στο εργοτάξιο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Κάτοικοι της επίμαχης περιοχής υπ’όψιν των οποίων τέθηκε αυτή η αναφορά αντέδρασαν λέγοντας ότι θα πρέπει οι ανωτέρω παραμβάσεις να είναι πιο πιεστικές αλλά και να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος εφορίας και τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς ώστε να δοθεί τέλος στην ασυδοσία.

Και ζητούν αυτές τις παρεμβάσεις πριν οι παράνομες αμμοληψίες προκαλέσουν μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές καταστάσεις στην κοίτη του Γαλλικού.

Περισσότερα

Πρόσληψη δύο ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προκηρύσσει την πρόσληψη δύο ατόμων για την εκτέλεση του υποέργου «Αρχαιολογία» του έργου, «Αποχετευτικά Δίκτυα αντλιοστάσια – καταθλιπτικοί αγωγοί και εγκατάσταση επεξεργασίας […]

Δείτε ακόμα