Αθλητισμός

Στους Ολυμπιακούς παίδων του Πεκίνου προκρίθηκε ο Προδανάς

Η «κατάρα» των τριών ακύρων προσπαθειών «ξαναχτύπησε» τον φερέλπιδα ρίπτη του ΓΣ Μανδρών Αλέξη Προδανά, αυτήν την φορά ευτυχώς χωρίς συνέπειες.
Μετά την περυσινή μεγάλη διεθνή διοργάνωση νέων των Βρυξελλών, η ιστορία επαναλήφθηκε το Σάββατο 31.5.14 στην διοργάνωση πρόκρισης στους θεσπιζόμενους από φέτος Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας (παίδων, πρώτη διοργάνωση στο Πεκίνο) οι αγώνες της οποίας διεξήχθησαν στην πρωτεόυσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού από την Παρασκευή 30.5. έως και την Κυριακή 1.6.14.
Το πρωί της Παρασκευής 30.5.14 ο Προδανάς ξεκίνησε στο αγώνισμα της σφυροβολίας (σφύρα πέντε κιλών) με δύο άκυρες προσπάθειες αλλά στην τρίτη έρριξε την σφύρα στα 68.36μ. και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου 31.5.14.
Ομως στον τελικό αναγκάσθηκε να αγωνισθεί με ίωση που τον εξασθένισε με επακόλουθο να ξεκινήσει με άκυρη προσπάθεια, στην δεύτερη η σφύρα να «βρει» στον κλωβό και να προσγειωθεί στα …24.95μ., ίσα που να μετρήσει και να ολοκληρώσει την συμμετοχή του με μιάν ακόμη άκυρη προσπάθεια.
Ευτυχώς, που ο 17χρονος πρωταθλητής Ελλάδος παίδων και μαθητών αν και περιορίσθηκε στην δωδέκατη και τελευταία θέση προκρίθηκε γιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες παίδων του Πεκίνου λόγω υπεραριθμίας αθλητών από Ουγγαρία και Ουκρανία, καθώς στην κατάταξη μετρά ένας από κάθε χώρα, οπότε αυτός κατέλαβε την δέκατη προνομιούχο θέση.
Υπό ομαλές συνθήκες οι φετινές επιδόσεις του Αλέξη του επέτρεπαν όχι απλώς να εξασφαλίσει την πρόκριση …«διά περιπάτου» χωρίς δηλαδή το προαναφθερέν «καρδιοχτύπι» αλλά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στην διοργάνωση του Μπακού.
Φυσικά, από εκεί και πέρα πρόκειται γιά μία ιδιαιτέρως έντονη εμπειρία, από εκείνες, όμως, που προσφέρουν σε ταλαντούχους και φερέλπιδες αθλητές σαν τον Αλέξη Προδανά την δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης αγωνιστικής βελτίωσης, ώστε σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη πρόοδο στον τομέα της τεχνικής, αυτοί να παραμένουν υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και να διεκδικούν διακρίσεις σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν.
Και τούτο θεωρείται βέβαιον, ότι θα ισχύσει και στην περίπτωση του Κιλκισιώτη πρωταθλητή, το ταλέντο και οι δυνατότητες του οποίου συνηγορούν στο να βιώσει και σημαντικές επιτυχίες, αρχής γενομένης ίσως από το Πεκίνο.
Σύσσωμος ο κόσμος του κιλκισιώτικου αθλητισμού τάσσεται στο πλευρό του.

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας