Κοινωνία

Αξέχαστη εκδρομική εμπειρία βίωσαν τα μέλη της «Ευκράντης»

Ημερήσια εκδρομή πραγματοποίησε την Κυριακή 19.10.14 ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη».
Η πρώτη στάση έγινε στο Ακριτοχώρι Σερρών, όπου οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής βυζαντινό μοναστήρι, όπου μετα την θεία λειτουργία οι καλοσυνάτες και ευγενικές μοναδές προσέφεραν καφέ και γλυκίσματα.
Στην διαδρομή προς τον κύριο προορισμό το οχυρό Ρουπελ η ξεναγός Ειρήνη Γιαννέ έκανε την ιστορική αναδρομή γιά το οχυρό και τα γεγονότα της εποχής.
Την σκυτάλη της ξενάγησης πήρε ο στρατιώτης Δημήτριος Αλεξίου, ο οποίος και οδήγησε τους εκδρομείς και τους ξεναγούς εντός του οχυρού.
Εν όψει και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου η πρόεδρος του συλλόγου Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη κατέθεσε στέφανο στο Ηρώον του οχυρού, ενώ τα μέλη του συλλόγου, έψαλαν τον εθνικό ύμνο
Ακόλουθησε στάση σε παραλίμνιο εστιατόριο στην Κερκίνη και συγκεκριμένα στον Λιθότοπο, όπου οι εκδρομείς απόλαυσαν παραδοσιακό φαγητό και την υπέροχη θέα της λίμνης με τα σπάνια πουλιά.
Τελευταία στάση τα Ανω Πορρόια με τους εκδρομείς να χαλαρώνουν και να αγοράζουν παραδοσιακά προϊόντα από τον συνεταιρισμό των γυναικών της περιοχής.
Κατά την επιστροφή στο Πολύκαστρο ήταν διάχυτη η ικανοποίηση των εκδρομέων γι’ αυτήν την εμπειρία, με όλα τα μέλη του συλλόγου να κάνουν λόγο γιά την μέχρι στιγμής καλύτερη εκδρομή του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα