Πολιτική

Άκαρπη η ψηφοφορία για συμπαραστάτη και στο δήμο Παιονίας

Άκαρπη κατέστη και στον δήμο Παιονίας, όπως και στον αντίστοιχο του Κιλκίς η απόπειρα εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Και μπορεί στον δήμο του Κιλκίς η Καλλισθένη Πάκα να «έφθασε» μιάν «ανάσα» από την εκλογή της, καθώς δεν εξελέγη γιά μία μόνον ψήφο, δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο με τους υποψηφίους στον δήμο της Παιονίας.

Και τούτο διότι στην δεύτερη κατά σειράν ψηφοφορία, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, την καλύτερη επίδοση με …μόλις εννέα ψήφους είχε η εκ Κιλκίς ορμώμενη δικηγόρος Φανή Περπερίδου, που έλαβε εννέα σταυρούς προτίμησης, έναντι των ολιγότερο δεκαοχτώ που απαιτεί ο νόμος.

Γιά την ιστορία αναφέρεται, ότι πλην της κ. Περπερίδου, υποψηφιότητες γιά την θέση του συνηγόρου, που πολλοί θεωρούν υπερβολή γιά μικρούς δήμους όπως αυτός της Παιονίας, έθεσαν και οι Στέργιος Γκουγκουσίδης, Παναγιώτης Δεπούδης, Ιωάννης Δούδης, Σιδέρης Δραγανίδης και Δημήτρης Μακρής.

Στο περίεργο της μη εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δήμου Παιονίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε το γεγονός, ότι και στις δύο ψηφοφορίες έστω και με βραχεία κεφαλή, πρώτη κατετάγη Κιλκισιώτισσα, η δικηγόρος Φανή Περπερίδου.

Βεβαίως γιά το αποτέλεσμα υπάρχουν εξηγήσεις, που συνάδουν αφ’ ενός μεν από την πληθώρα των υποψηφίων και την απροθυμία της πλειοψηφίας να «ορίσει» δικό της υποψήφιο, αφ’ ετέρου δε και κυρίως, από το γεγονός ότι η κ. Περπερίδου είναι κόρη του διευθυντού του κέντρου υγείας Πολυκάστρου Γιώργου Περπερίδη.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]