Πολιτική

«Αιχμές» για καθ΄υπέρβαση χρήση των δημοτικών οχημάτων του Κιλκίς από την μειοψηφία (Βίντεο)

Το θέμα της χρήσης των δημοτικών οχημάτων από τα στελέχη της δημοτικής συζητήθηκε για άλλη μια φορά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Συγκεκριμένα το έθεσε προ ημερησίας διατάξεως ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης, κάνοντας λόγο περί σταθμεύσεων οχημάτων εκτός όρχου του δήμου μετά το ωράριο λειτουργίας του δήμου, αφήνοντας «αιχμές» για κατάχρησή τους.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης απέρριψε την αιτίαση, δηλώνοντας ότι «τα στελέχη του δήμου χρησιμοποιούν τα οχήματα στο πλαίσιο των όσων ορίζει ο κανονισμός, με συγκεκριμένη δικαιουμένη ποσότητα καυσίμων, βάσει των αντικειμενικών αναγκών και σύμφωνα με υποχρεώσεις που απορρέουν από το κάθε αξίωμα».

Στην συζήτηση παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δημητρίου, υποστηρίζοντας, ότι κατά την περίοδο του Χιονιά, έγινε κατάχρηση δημοτικών οχημάτων από αντιδημάρχους και αυτά ήταν σταθμευμένα μέχρις αργά έξω από χώρους αναψυχής αντί σε ετοιμότητα είτε στον όρχο είτε σε προκαθορισμένους χώρους.

Τον ισχυρισμό απέρριψαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαλάσκας και Χριστόφορος (Άκης) Πιπερίδης, λέγοντας ότι «η κίνηση οχημάτων υπήρξε περιορισμένη, και μόνον όπου αυτό είχε καταστεί αναγκαίο, χωρίς καμμιάν υπέρβαση των προβλεπομένων».

Η συζήτηση επί του θέματος έκλεισε με παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τσογγίδη: «Τα δημοτικά οχήματα επιβάλλεται να κινούνται αυστηρώς εντός του πλαισίου της νομοθεσίας, εντός του ωραρίου λειτουργίας του δήμου και για κάλυψη πολύ συγκεκριμένων αναγκών.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, λοιπόν, και καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα