Αγροτικά

Την δυναμική τους έδειξαν οι αγρότες κλείνοντας για 6,5 ώρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

Την διάθεσή τους για το τι μπορούν να κάνουν έδειξαν σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής του δήμου Παιονίας που βρίσκονται από χθες με τα τρακτέρ τους δύομιση χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και χίλια μέτρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης.

Κλειστή παρέμεινε από τις 2 μέχρι τις 8 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (και στα δύο ρεύματα), από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για το γεγονός του ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μποτιλιάρισμα από φορτηγά στους δρόμους της Αξιούπολης.

Ο Θωμάς Καρυπίδης διευκρίνισε πάντως ότι η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων είναι ανοικτή και το τελωνείο Ευζώνων λειτουργεί κανονικά.

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατεθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, «σπεύσαμε στο σημείο και ύστερα απο διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις τελικά ο συνάδελφος δεν πήγε αυτόφωρο και με το τρακτέρ του επέστρεψε στο σημείο όπου είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το μεσημέρι αναμένονται στο σημείο παραγωγοί από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]