Οι εκπαιδευτικοί του Κιλκίς γύρισαν την πλάτη στην Κυβέρνηση και στους εκπροσώπους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία

Εκπαίδευση /

Στις 5.11.22 χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία, ενάντια στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του υπουργείου Παιδείας, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον «γύψο» τα σωματεία και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον «πάγο» οι αγώνες του κλάδου.

Η αποχή πανελλαδικά έφτασε το 68% για ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ και το 65% για ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Ακόμα και με τα στοιχεία των Διευθύνσεων, όπου κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει, να τα διασταυρώσει, να εγγυηθεί το αδιάβλητο, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία του κλάδου απείχε!

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Κιλκίς, όπου το 50% των εκπαιδευτικών απείχαν από τη διαδικασία, την ώρα που το Μάη – Ιούνη με δια ζώσης διαδικασίες η συμμετοχή είχε ξεπεράσει το 65%.

Τελικά στο Κιλκίς εκλέχτηκαν αιρετοί ακόμα και με το 18% της προτίμησης του συνόλου των συναδέλφων.

Όσο και αν κάποιοι προβάλουν σήμερα τη νίκη τους και μιλάνε για δημοκρατία, στην ιστορία θα μείνουν τα όσα τραγελαφικά ζήσαμε στις 5 Νοέμβρη, που μόνο ως προσβολή της δημοκρατίας μπορούν να χαρακτηριστούν.

Όπως ότι πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης απαγόρευσαν σε μέλη διοικητικού συμβουλίου να έχουν πρόσβαση ακόμα και στα στοιχειώδη (π.χ. στον αριθμό εγγεγραμμένων και ψηφισάντων), δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το πώς προχωράει η διαδικασία, ακόμα και με «άνωθεν» προφορικές εντολές, δόθηκε παράταση έως και 3 ώρες (!!!) αλλοιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα, συνέχιζαν να πηγαίνουν e-mail σε συναδέλφους και μετά το πέρας της διαδικασίας και πολλά ακόμα.

Στην ιστορία θα μείνει, όμως, και η στάση όσων πανηγυρίζουν στο Κιλκίς για την εκλογή τους (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ/ΠΕΚ, ΔΙΚΤΥΟ/ΣΥΝΕΚ), οι οποίοι βρέθηκαν απέναντι από την πλειοψηφία του κλάδου για την καρέκλα και για να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ την αντεργατική της πολιτική, η οποία πανηγυρίζει – και αυτή – για το 32% συμμετοχής (!).

Μέσα σε όλα, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το εξής εντυπωσιακό, ίσως και πανελλαδικά πρωτόγνωρο. Με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΠΕ Κιλκίς αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες να αγοραστεί με τα χρήματα του Συλλόγου (δηλαδή τις συνδρομές των συναδέλφων) ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής για να πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΠΕ Κιλκίς (δηλαδή το Υπουργείο) τις ηλεκτρονικές εκλογές (!).

Την ίδια ώρα, εδώ και εβδομάδες, δεν έχουν ξοδέψει ούτε 1 ευρώ για να βγάλουν μία αφίσα που να καλεί στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη, δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να οργανωθεί ο αγώνας για τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο μαχητικούς, πιο πεισμωμένους, πιο δυνατούς! Μετά και από αυτή την μαζική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από τους Εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και του Κιλκίς, στέλνουμε ακόμα πιο ηχηρό «Φτάνει πια!

Δεν προσαρμοζόμαστε!

Διεκδικούμε μία ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα» την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή μας στην Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Σωματείων και των φορέων του Κιλκίς, στην Πλατεία Ειρήνης, στις 10:30 το πρωί.

Περισσότερα

Πρόσκληση της διεύθυνσης ΠΕ Κιλκίς προς ανθρώπους των εικαστικών Τεχνών

Από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς απευθύνει πρόσκληση στους Κιλκισιώτες καλλιτέχνες […]

«Στο πόδι» οι εκπαιδευτικοί Παιονίας για τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2.12.22 παράσταση διαμαρτυρίας από τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, γιά το […]

Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]