Εκπαίδευση

Αγιασμός στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της διεύθυνσης του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης παρέστη σήμερα το απόγευμα, 18.10.21, στην τελετή αγιασμού του.

Η παιδεία βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών του δήμου ως διαρκής κατάκτηση της γνώσης αλλά και ως δεύτερη ευκαιρία σε συνδημότες μας που δεν μπόρεσαν στο παρελθόν να ολοκληρώσουν τις υποχρεωτικές σπουδές τους. Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η εκπαιδευτική εστία  για όσους επιθυμούν να εκπληρώσουν ένα μακρινό όνειρό τους ή χρειάζονται το απολυτήριο Γυμνασίου για εργασιακούς λόγους ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλκίς.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του μιας και η ίδρυση της νέας εκπαιδευτικής δομής προχώρησε με συντονισμένες ενέργειες του δήμου, καρπός των οποίων είναι η συμμετοχή είκοσι οκτώ ενήλικων μαθητών στο καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του.

Ευχαρίστησε τους παριστάντες, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Πουντζουκίδη και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς Γιάννη Λιναρδάκη που ολοκλήρωσαν τα διαδικαστικά βήματα για την οριστική έγκριση του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ευχήθηκε μια καλή και γόνιμη εκπαιδευτική χρονιά στους εκπαιδευόμενους και στο διδακτικό προσωπικό.

Νωρίτερα χαιρετισμό απήθυνε ο διευθυντής του σχολείου Χαράλαμπος Βουλγαράκης. Τον αγιασμό του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας τέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού ΠέντεκαιΔεκα Μαρτύρων Πολύκαρπος Κοντοζίδης παρουσία του υποδιευθυντή του νέου σχολείου Ηλία Θεόδωρου, της Διευθύντριας του ΔΙΕΚ Δέσποινας Μαυρίδου και καθηγητών.

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκινά τη λειτουργία του με παραδόσεις από αύριο τις απογευματινές ώρες στις σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς. Συμμετοχή έχουν δηλώσει είκοσι οκτώ ενήλικες από την πόλη του Κιλκίς και χωριά του Δήμου και ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκπαιδευόμενος είναι 80 ετών.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του σχολείου περιλαμβάνονται το ευέλικτο πρόγραμμα διδασκαλίας και η δυνατότητα απόκτησης τίτλου ισότιμου με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Οι απόφοιτοι των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε γενικά ή επαγγελματικά Λύκεια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα