Γενικά

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η επιστροφή στα θρανία

Στην γνωστή όσο και παραδοσιακή εορταστική ατμόσφαιρα τελέσθηκε την Παρασκευή 11.9.15 σε όλα τα σχολεία του νομού η τελετή του Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους. Στο νομό Κιλκίς άνοιξαν σαράντα τρία δημοτικά σχολεία και πενήντα ένα νηπιαγωγεία, ο συνολικός αριθμός των εγγραφέντων στα σχολεία του νομού ανέρχεται σε 5.627 που κατανέμονται σε 1288 μαθητές των νηπιαγωγείων και 4.339 μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Όσον αφορά στους δύο μητροπολίτες του νομού, ο σεβασμιώτατος Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ τέλεσε τον Αγιασμό στο Κιλκίς διαδοχικώς στο τέταρτο δημοτικό σχολείο, στο δεύτερο γυμνάσιο και δεύτερο λύκειο, στο πρώτο λύκειο και στο τρίτο γυμνάσιο ενώ ο σεβασμιώτατος Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριος στην Γουμένισσα στο πρώτο δημοτικό σχολείο, στο δεύτερο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο και λύκειο.

Και οι δύο απηύθυναν πατρικές συμβουλές προς τους μαθητές και παραινέσεις προς τους εκπαιδευτικούς και γονείς και κηδεμόνες.

Ο σεβασμιώτατος κ.κ.Εμμανουήλ σε σημείο του λόγου του ανέφερε ότι «μπορεί κάποιοι να παρεμβαίνουν στις γνώσεις αλλά εμείς επιμένουμε να είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί και να πορευόμαστε με πίστη στον αληθινό Θεό, που είναι δίπλα μας, συμπαραστάτης και οδηγός μας». Επίσης διένειμε και σε όλους τους διευθυντές από μιάν εικόνα ως ενθύμιο της τελέσεως του Αγιασμού.
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΑΓΙΑΣΜΟΣΟ σεβασμιώτατος κ.κ.Δημήτριος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Γουμένισσας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Γουμένισσας. Προς τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων απηύθυνε πατρικές ευχές και ευλογίες για την έναρξη των μαθημάτων.

Από την πλευρά τους οι αναπληρωτές διευθυντές εκπαίδευσης παρέστησαν σε τελετές στο Κιλκίς της μεν δευτεροβάθμιας Δημήτριος Ιωακειμίδης διαδοχικώς σε δεύτερο γυμνάσιο και λύκειο, πρώτο λύκειο, δεύτερο επαγγελματικό λύκειο, και τρίτο γυμνάσιο, της δε πρωτοβάθμιας Μαρίας Τσιραμπίδου διαδοχικώς σε πέμπτο, πρώτο και έκτο δημοτικό σχολεία, ενώ μετέβη και στην Ν.Σάντα, όπου παρέστη στον Αγιασμό και συγχρόνως εγκαίνια του νεοδμήτου κτιρίου του εκεί δημοτικού σχολείου.

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Τσιραμπίδου, στον χαιρετισμό της επεσήμανε ότι η εκπαίδευση και η ενασχόληση με παιδικές ψυχές είναι μια δύσκολη και σοβαρή υπόθεση, η οποία αφορά το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας και της Ελλάδας. Εν μέσω μιας παρατεταμένης κρίσης που μαστίζει την ελληνική οικογένεια, οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες και όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι, θα πρέπει να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε το ελληνικό σχολείο. Συλλογικά, αλλά και με δεδομένη την ατομική ευθύνη και τη συνεισφορά του κάθε μέλους της εκπαιδευτικής κοινότητας, με διάθεση για δουλειά και πρόοδο, με αλληλεγγύη και αγάπη για τα παιδιά μας, μπορούμε να πετύχουμε και φέτος το στόχο μας, για μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά. Και πάνω απ΄όλα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ευτυχισμένα τα παιδιά μας μέσα στο σχολείο.

Η εκπροσώπηση του δήμου Κιλκίς

Στις τελετές αγιασμού, την δημοτική αρχή Κιλκίς εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης (3ο γυμνάσιο Κιλκίς), οι αντιδήμαρχοι διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Αιμίλιος Νικολαϊδης (2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς), τεχνικών έργων Ελένη Αναστασιάδου (1ο λύκειο Κιλκίς), Ανάπτυξης Πρόδρομος Πεντζερετζής (1ο γυμνάσιο Κιλκίς), κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης και διαφάνειας Δημήτριος Τσαντάκης (3ο, 7ο και 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς), καθαριότητας, ανακύκλησης και περιβάλλοντος Αντώνης Μανουσαρίδης (1ο ΕΠΑΛ), ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Κρουσσών Θόδωρος Βαφειάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Σισμανίδης σε σχολεία της διοικητικής τους ευθύνης, η πρόεδρος του Οργανισμού αθλητισμού, πολιτισμού, περιβάλλοντος και βρεφονηπιακών σταθμών δήμου Κιλκίς Αικατερίνη Γιαννακούλα – Zιούτα και ο πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Χρήστος Ντέντας (2ο γυμνάσιο και 2ο λύκειο Κιλκίς), ο δημοτικός σύμβουλος Α. Πογέλης και το μέλος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Θανασης Καριοφύλλης (1ο και 6ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς), οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Δημητριάδης (2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς), και Γιώργος Καρυπίδης (8ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς), η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου (4ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς), ο πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Ι. Καραϊτης (5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]