Πολιτική

Μέχρι και δύο χρόνια η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων από τον ΟΓΑ

Με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 45 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας νομού Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου και του βουλευτή νομού Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, τονίζουν τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Οι εκκρεμείς συντάξεις, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Την ίδια ανοδική πορεία ακολουθούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις του ΟΓΑ, με τον αριθμό αυτών να αγγίζει τις 40.000.

Άλλο ένα πεδίο προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών από την Νέα Δημοκρατία καθώς είχε δεσμευτεί για την διεκπεραίωση μεγάλου μέρους των εκκρεμών συντάξεων και την αποσυμφόρηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Κάτι το οποίο όχι μόνο δε συνέβη αλλά παρατηρούμε και μεγάλη αύξηση στις εκκρεμείς συντάξεις.

Ειδικότερα για τους νομούς Κιλκίς και Σερρών δεν υπάρχει καμία πρόοδος ως προς την έκδοση νέων αποφάσεων. Η υποστελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας του περιφερειακού τμήματος αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη γιγαντώνει το πρόβλημα καθημερινά.

Η κατάσταση αυτή, που περιγράφεται στην ερώτηση των βουλευτών/τριών, αναγκάζει μεγάλο μέρος των συνταξιούχων να διαβιεί χωρίς κανένα εισόδημα με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης.

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ερωτούν τον υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να αρχίσει η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του ΟΓΑ για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και αν θα προχωρήσει σε ενίσχυση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συνάξεων που λιμνάζουν για χρόνια.

Ολόκληρη την ερώτηση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: https://bit.ly/2Fpyfj8

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα