Γενικά

Ι.Αδαμόπουλος: «Ποιά είναι η… «αυθαίρετη» εκτίμηση της δημοτικής αρχής Παιονίας γιά την γέφυρα του Αξιού;»

Από τον αντιδήμαρχο Παιονίας, αρμόδιο γιά τεχνικά έργα, πολεοδομία και ανάπτυξη, Γιάννη Αδαμόπουλο, με αφορμή σχόλιο στην προηγούμενη έκδοσή μας , λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Διευθυντά,

Με εφορμή το σχόλιο σας με τίτλο ‘’Ανέδοξη επίδειξη ενδιαφέροντος’’, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

Πράγματι, η δημοτική αρχή, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες, έχουν κατά καιρούς επισημάνει το πρόβλημα της παλαιότητας της οδικής γέφυρας του ποταμού Αξιού μεταξύ των πόλεων Πολυκάστρου και Αξιούπολης.

Κατά καιρούς όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες γεγονότων, όπως διέλευση πεζών και ποδηλάτων από τα στενά πεζοδρόμια της γέφυρας με ανύπαρκτο μέχρι γκρεμισμένο κιγκλίδωμα.

Καθημερινώς, πρωί – βράδυ, σχηματίζεται ‘’ουρά’’ αυτοκινήτων εξ αιτίας διελεύσεως κοπαδιών αιγοπροβάτων από την γέφυρα.

Κάθε φορά, που ανεβαίνει η στάθμη του Αξιού, υπάρχει έκδηλη αγωνία για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων των κατοίκων μας και κατοίκων όμορων νομών (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πέλλας κλπ), ενώ πιθανή   διακοπή κυκλοφορίας θα σημάνει καταστροφή γιά τον δήμο μας.

Είναι ‘’Ανέδοξη επίδειξη ενδιαφέροντος’’ η αγωνία των κατοίκων και της δημοτικής αρχής γιά ένα τόσο σημαντικό και νευραλγικής σημασίας θέμα;

Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και χρόνια έχουν γίνει πολλαπλά έγγραφα και οχλήσεις στις αρμόδιες αρχές τόσο γιά την συντήρηση της υφιστάμενης όσο και για την κατασκευή νέας γέφυρας.

Τυπικώς επειδή πρόκειται για επαρχιακή οδό , ο δήμος μας δεν έχει αρμοδιότητα και ευθύνη γιά την συγκεκριμένη γέφυρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο δήμος μας θα παύσει να ενδιαφέρεται σοβαρά γιά το συγκεκριμένο θέμα.

Ας μην ενοχλούνται επομένως οι ‘’αρμόδιες αρχές’’ και ας πράξουν ό, τι απαιτείται γιά την διασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης στους πολίτες του δήμου Παιονίας.

Είναι άστοχο επομένως να ενοχλούνται ωρισμένοι και να μιλούν γιά ‘’Ανέδοξη επίδειξη ενδιαφέροντος’’ γιά θέματα ευθύνης άλλων , την στιγμή που εμείς οι ίδιοι βιώνουμε καθημερινά το πρόβλημα αυτό.

Ας απαριθμήσουμε όμως τις ‘’αυθαίρετες εκτιμήσεις’’, που μας προσάπτονται στο δημοσίευμα:

  • Είναι αυθαίρετη εκτίμηση, ότι η κατασκευή της συγκεκριμένης γέφυρας ολοκληρώθηκε το 1950;
  • Είναι αυθαίρετη εκτίμηση, ότι κάθε φορά, που ανεβαίνει η στάθμη του Αξιού, αγωνιούν οι κάτοικοι της περιοχής για την αντοχή της συγκεκριμένης παλαιάς γέφυρας;
  • Είναι αυθαίρετη εκτίμηση, ότι ανησυχούμε για μια γέφυρα του 1950 την ίδια ώρα που βλέπουμε να ανακατασκευάζεται μία μεγάλη γέφυρα   της εθνικής οδού στον ποταμό Αλιάκμονα, μιάς γέφυρα που έχει κατασκευασθεί   την δεκαετία του 1980;
  • Είναι αυθαίρετη εκτίμηση, ότι η διέλευση πεζών, λόγω του μικρού πλάτους ‘’πεζοδρομίου’’ και του πολύ χαμηλού τσιμεντένιου κιγκλιδώματος «εγκυμονεί» σοβαρούς κινδύνους πτώσης; (Πόσω μάλλον που τα τελευταία χρόνια, με την έξαρση του Προσφυγικού Ζητήματος καθημερινά διέρχονται από αυτήν δεκάδες μεταναστών με μικρά παιδικά, καροτσάκια και ποδήλατα).
  • Είναι αυθαίρετη εκτίμηση, ότι η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί νευραλγικής σημασίας πρόσβαση, τόσο των κατοίκων του δήμου μας όσο και όλων όσων διέρχονται από αυτήν;

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι έχει εγκριθεί από το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου και δημοπρατήσαμε την εκτέλεση έργου κατασκευής πεζοδρομίου και φωτισμού που θα ενώσει τις δύο πόλεις Πολυκάστρου και Αξιούπολης με μοναδικό κενό και επικίνδυνο σημείο την γέφυρα του Αξιού.

Κύριε διευθυντά,

Ο δήμος μας, εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων της περιοχής, θα συνεχίσει να πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή μέχρι να επιτευχθεί το βέλτιστο γιά την λύση του προβλήματος.

Μπορεί η γέφυρα να μην ανήκει στην αρμοδιότητά μας άλλα είναι υψίστης σπουδαιότητας για τον δήμο και αποτελεί ένα από τα ζητήματα, που θέτουμε σε όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στις επικοινωνίες και τα υπομνήματα που υποβάλλουμε.

Προσφάτως το ίδιο πράξαμε κατά την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, παρουσία του αντιπερειφεριάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη με τον οποίο και έχουμε άριστη συνεργασία και μαχόμαστε από κοινού για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο ακριτικός μας δήμος και νομός».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]