Πολιτική

Αβέβαιη η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη απόψε στο δημ. συμβούλιο Κιλκίς

Η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη είναι ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, που θα αρχίσει στις 8 το βράδυ.

Μέχρι στιγμής, και ενώ η σχετική προθεσμία λήγει με την έναρξη της συνεδρίασης, έχουν καταθέσει υποψηφιότητα οι Καλλισθένη Πάκα, Χρήστος Ανδρεανίδης, Νικόλαος Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Μαραντίδης, Ειρήνη Πετρίδου, Θεοδώρα Παπαδοπούλου και Ευθύμιος Παπαδόπουλος.

Συμπαραστάτης του Δημότη θα εκλεγεί όποιος συγκεντρώσει 27 ψήφους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σχετικό προβάδισμα έχει η κ. Πάκα, με μειωμένες όμνως πιθανότητες εκλογής καθώς αφ’ ενός μεν θεωρείται από εξαιρετικώς δύσκολη μέχρι αδύνατη η εξασφάλιση δύο ψήφων από την μειοψηφία σε περίπτωση ψήφισής της από όλα τα μέλη της πλειοψηφίας, αφ’ ετέρου δε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιας ή κάποιων «διαρροών» από την πλειοψηφία.

Βάσει των ιδίων δεδομένων όλοι οι άλλοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν από πολύ μικρότερες μέχρι και ελάχιστες ή και μηδαμινές πιθανότητες εκλογής.
Εφ’ όσον δεν υπάρξει εκλογή απόψε, η διαδικασία θα επαναληφθεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Αν και αυτή αποβεί άκαρπη, τότε το θέμα θα «παγώσει» γιά κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου προκηρυχθεί εκ νέου η διαδικασία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα