Εκπαίδευση

“Α-ski-ση στο βουνό»: Ένα ιδιαίτερο σχολικό χιονοδρομικό πρόγραμμα

Ένα ιδιαίτερο χιονοδρομικό πρόγραμμα εφαρμόζει το 2ο πειραματικό γυμνάσιο Κιλκίς.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς, συνολικώς 74 μαθητές και πέντε συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της χιονοδρομίας (σκι).

Έμπειροι εκπαιδευτές του χιονοδρομικού κέντρου, για τρεις συνεχείς ημέρες, σε απόλυτα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, δίδαξαν τις τεχνικές του αθλήματος και τους κανόνες ασφάλειας με φόντο το πανέμορφο αλπικό τοπίο του όρους Βόρα (Καϊμακτσαλάν).

Αρχάριοι οι περισσότεροι μαθητές, κατάφεραν στο τέλος του τριημέρου να κατακτήσουν τις βασικές δεξιότητες του σκι και να εμπεδώσουν τους κανόνες συμπεριφοράς και λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων.

Την φετινή χρονιά, στο εν λόγω πρόγραμμα είχαμε την τιμή να παρευρεθεί και ο σχολικός σύμβουλος (συντονιστής) φυσικής αγωγής Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου με σκοπό την περαιτέρω διάχυση παρόμοιων προγραμμάτων και σε άλλες σχολικές μονάδες της παιδαγωγικής του ευθύνης.

Η ιδιαιτέρως επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της δράσης μας ενθαρρύνει για αντίστοιχες δράσεις και για τα επόμενα χρόνια.».

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιμέλεια των καθηγητών Γεωργίου Κατσικάρη (ΠΕ 11) Κωνσταντίνου Ντίνου (ΠΕ86), Αναστασίας Τοπαλίδου (ΠΕ 07), Αθανασίου Κιουφεντζόγλου (ΠΕ 02) και Σοφίας Παυλίδου (ΠΕ 04,05).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]