Οικονομία

Με ποσοστό 70%, LEADER δαγκωτό ψήφος εμπιστοσύνης για το πρόγραμμα της ΑΝΚΙ

Αν υπάρχει μια σταθερή διαχρονικά αξιόπιστη επιλογή χρηματοδοτικού προγράμματος για τους ιδιώτες επενδυτές, αυτό είναι το πρόγραμμα LEADER που υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία από το 1991 η Αναπτυξιακή Κιλκίς.

Η τελευταία γι΄ αυτήν την Προγραμματική Περίοδο Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, με διαθέσιμη δημόσια δαπάνη 2.810.000€, τα έχει όλα:

  • Το υψηλότερο ποσοστό δωρεάν χρηματοδότησης, έως 70%, για επενδύσεις έως 600.000€.
  • Την επιλεξιμότητα όλων σχεδόν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (π.χ. μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, βιοτεχνίες, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες).
  • Την άμεση αξιολόγηση των προτάσεων μέσα σε τρεις το πολύ μήνες από επιτροπή της ΑΝ.ΚΙ.
  • Την άμεση πιστοποίηση των επενδυτικών δαπανών από την ίδια την ΑΝΚΙ χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
  • Την άμεση εκταμίευση της επιχορήγησης χωρίς τις γνωστές τραγικές καθυστερήσεις που εκτροχιάζουν τον οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων.
  • Την επιλεξιμότητα ως δικαιούχων φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιωτικές επιχειρήσεις (πολύ μικρές και μικρομεσαίες κυρίως), υπό ίδρυση, νέες ή υφιστάμενες.
  • Την επιλεξιμότητα δαπανών όλων των ειδών όπως η κατασκευή ή βελτίωση κτιρίων, η προμήθεια καινούργιων μηχανημάτων και εξοπλισμού, η εξοικονόμηση ενέργειας, η προβολή της επιχείρησης, η πιστοποίηση προϊόντων, η συμβουλευτική υποστήριξη κ.ά.
  • Την άμεση και διαρκή υποστήριξη των ενδιαφερομένων από το έμπειρο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό της ΑΝΚΙ.
  • Την επιλεξιμότητα όλου του νομού Κιλκίς (εκτός της περιοχής εντός σχεδίου πόλης του Κιλκίς) για επενδύσεις.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων έχει ορισθεί η 30η Αυγούστου 2023, ημερομηνία που δεν μπορεί να παραταθεί.

Στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης της Πρόσκλησης θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες: α) την Πέμπτη 08/06/2023, στις 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρου Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας και β) την Δευτέρα 12/06/2023, στις 18:30, στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία της ΑΝΚΙ στη Σόλωνος 13 στο Κιλκίς, την ιστοσελίδα της, www.anki.gr ή/και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 23410 25305.

 

Περισσότερα

4η Ρομποτική αποθήκη από την ELVIAL

Πού αποθηκεύουμε τα προφίλ αλουμινίου σας; Πώς διαχειριζόμαστε τις παραγγελίες για να είναι άψογες ποιοτικά και να παραδίδονται όπως πρέπει […]

Δείτε ακόμα