Κοινωνία

Στο 5ο δημοτικό Κιλκίς οι «παλιοί» …«υιοθετούν» τα «πρωτάκια»

Σε οικογενειακό κλίμα τελέσθηκε και φέτος ο καθιερωμένος Αγιασμός, την πρώτη ημέρα του νεου σχολικού έτους στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς.

Στο σχετικο ενημερωτικό δελτιο αναφερονται και τα εξής: «Με χαρά και προσμονή μαζευτήκαμε στο προαύλιο του σχολείου, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, ανταλλάσσοντας ευχές και καλοκαιρινά νέα, ξεκούραστοι και ορεξάτοι για τη νέα σχολική χρονιά.

Αφού ακούσαμε τις ευχές του Ευαγγελίου από τους ιερείς της ενορίας μας, προχωρήσαμε στο πρόγραμμα.

Μετάβασης που υλοποιούμε στο σχολείο μας και το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από την προετοιμασία των μαθητών της εκτης για το γυμνάσιο και την υποδοχή και στήριξη των μαθητών της πρώτη, ώστε να ενταχθούν ομαλά κι ευχάριστα στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν ήρθε η σειρά των μαθητών και μαθητριών της φετινής έκτης να γίνουν οι μεγάλοι αδερφοί για τα πρωτάκια, να «υιοθετήσουν» ένα από αυτά ο καθένας και ν’ αναλάβουν την ευθύνη να είναι στο πλάι τους όταν χρειαστεί.

Φυσικά η γνωριμία φροντίσαμε να γίνει με διασκεδαστικό τρόπο, όπου το κάθε πρωτάκι έπαιρνε το μπαλόνι του και το κέρασμά του από τον «μεγάλο αδερφό του» και στην συνέχεια μπήκαν μικροί – μεγάλοι στον κύκλο γνωριμίας για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και να γνωρίσουν τους υπόλοιπους.

Ζήσαμε όλοι πολύ όμορφες στιγμές παρακολουθώντας τα παιδιά να μπαίνουν στο κλίμα και κυρίως να είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα την πρώτη σχολική τους μέρα.

Τι καλύτερος οιωνός υπάρχει για την καινούρια σχολική χρονιά!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]